Levensstijl

IKEA Ivar hack; dé DIY kast van IKEA voor de leukste hacks

Een tijdje geleden schreven wij al eens over leuke ideeën voor de Besta kast van IKEA. Daar hebben we zoveel reacties op gekregen dat het ons leuk leek om weer eens iets met een IKEA kast te doen. Dit keer heeft Renske een mooie uitwerking gemaakt van haar IKEA Ivar hack. Ze heeft de Ivar hack zelfs twee keer gedaan! Hieronder lees je er meer over.

Als interieurstylist ben ik altijd aan het nadenken over toffe DIY klussen. IKEA hacks behoren ook zeker tot mijn favoriet: van een ietwat saai meubel iets compleet nieuws maken, heerlijk! Op mijn website www.interikleur.com deel ik dan ook veel DIY klussen én ik heb een aparte pagina vol IKEA hacks. Voor MamsatWork schrijf ik graag een artikel over mijn IKEA Ivar hack. Sterker nog, over mijn twee hacks voor de Ivar kast van IKEA.

Inhoudsopgave

IKEA Ivar hack, kleurrijk en stoer

De Ivar kast van IKEA is dé DIY kast als je het mij vraagt, gemaakt voor de hack. Het Ivar model is heel basic van onbehandeld hout en leent zich er perfect voor om toffe IKEA hacks mee te doen. In deze blog ga ik in op twee eerdere hacks die ik hiermee heb gedaan: de gele én de roze variant. Één kast, twee totaal andere looks. Kijk je mee?

Met de fijne basis van de Ivar kast kun je werkelijk alle kanten op. Ik wilde graag een kleurrijk maar toch ietwat stoer kastje ervan maken. Voor de eerste IKEA hack van de Ivar kast besloot ik de kleur okergeel te combineren met zwart stalen poten en leren handgreepjes. Op deze manier kon ik wat meer klussen dan simpelweg de basis in een kleur te schilderen.

ivar hack

Wat een prachtig resultaat hebben deze Ivar hacks opgeleverd vind je niet? Door het blog van Jenske ben ik geïnspireerd geraakt voor de kleuren van mijn tweedehands vintage kast. Zachtroze met meringue geel 😉 . Nu al zin in om aan te beginnen, to be continued!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *