Boeken

Luistersprookjes om even te ontspannen en tot rust te komen

Hoe vaak lees jij de kids voor? Hangen ze bij jou ook dagelijks aan je lippen? De meeste kindjes vinden het heerlijk om voorgelezen te worden. En het is trouwens nog goed voor hun ontwikkeling ook! Daarover later meer. Dit is namelijk eigenlijk geen blog over voorlezen of leren lezen …maar over luistersprookjes luisteren.

Luistersprookjes zijn een optie die je hebt op de drukke avonden waarin een verhaaltje er niet meer in zit, of als je zelf altijd in slaap valt tijdens het lezen. Ga dan bijvoorbeeld voor een luisterboek. Heb je zelf even je handen vrij, en de kids hoeven hun verhaaltje voor het slapengaan niet te missen. De luistersprookjes van Snoezebol worden zó mooi verteld dat het net zo leuk is als wanneer papa of mama voorlezen!

luistersprookjes
Stockfoto van kindje in bed met koptelefoon op door Leonid and Anna Dedukh

Inhoudsopgave

Luistersprookjes luisteren en niet alleen voorlezen

Je kinderen voorlezen, is dat bij jullie ook een heuse traditie? Lekker met z’n allen in een onesie onder de warme dekens. Kinderen én ouders vinden het vaak heel gezellig. Maar het is nog nuttig ook! Voorlezen is natuurlijk goed voor de taalontwikkeling van kinderen. Maar ook hun fantasie en inlevingsvermogen gaan er door vooruit. En, ook mooi meegenomen: ze worden er vaak ook lekker slaperig van.

Voor het slapengaan voorlezen is dus eigenlijk ideaal. Maar er zijn ook avonden dat het er even bij inschiet. En op die momenten kan je dan anno tegenwoordig natuurlijk gewoon voor een oplossing zoals de luistersprookjes gaan. Hebben jouw kinderen al luisterboeken in huis?

Lekker luisteren: Luistersprookjes van Snoezebol

Heeft mama weer eens geen zin om voor te lezen? Heeft papa geen tijd? En zijn de letters van je lievelingsboek te klein voor opa en oma? Geen nood! Voor kindjes die van voorlezen nooit genoeg krijgen zijn er hele leuke luistersprookjes. Ook een hoogsensitief kind kan heel veel baat hebben bij even ontspannen met een luistersprookje. Bijvoorbeeld voor het slapen gaan, of als ze thuis komen van school. Ken jij Snoezebol al?

52 Weken per jaar kan jij met Snoezebol samen op avontuur. In een heuse sprookjeswereld, waar van alles te beleven en ontdekken valt! Iedere week een nieuw sprookje dat je zo vaak kan luisteren als je maar wil! Kan je kleine spruit niet slapen? Dan zet je dat lieve sprookje gewoon nog een keertje aan.

Hoe werken de luistersprookjes?

Heb je interesse in de luistersprookjes van Snoezebol? Dan kan je op hun website een abonnement afsluiten. Je ontvangt dan iedere week, digitaal, een luistersprookje. Dat kan je kind zo vaak luisteren als hij of zij wil. De sprookjes die je hebt ontvangen komen in je bibliotheek. Van daaruit kan je ze downloaden, zodat je ze ook zonder internet kan beluisteren. Handig, want zo kunnen ze ook in de auto geluisterd worden, voor als je de Snelweg Sprookjes even zat bent. Dat levert in een jaar wel héél veel voorleesplezier op!

Het abonnement, bestaande uit 52 luistersprookjes, kost €29,90 en je kan de Snoezebol sprookjes hier vinden.

Luistersprookjes abonnement winnen?

Wil jij kans maken op een abonnement van Snoezebol en een jaar lang mooie luistersprookjes in je inbox? Laat ons dan in een reactie onder dit blog weten wie je wilt verrassen met de sprookjes, en wat het lievelingssprookje van de kleine prins of prinses is. En wie weet win jij een van de 2 abonnementen op luistersprookjes!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *