Huishouden

Was lekker laten ruiken; een hele klus met een puber in huis

Getverderrie, wat ruik ik toch? Zodra de deur naar het washok (bij ons de bijkeuken) opengaat wordt het me pijnlijk duidelijk. Een walm waarmee je een olifant zou kunnen platleggen drijft de kamer in, die was die stinkt! Zoonlief heeft once again zijn sportschoenen in de verder ook nog goedgevulde sporttas laten zitten. En die sportkleding rook toch al niet bepaald fris… Het is een uitdaging om die was lekker te laten ruiken, en de sportkleding maakt het er niet makkelijker op. Heb jij speciale trucjes om je was een lekker geurtje te geven? Ik heb onlangs een wasparfum geprobeerd en daar word ik toch blij van!

Inhoudsopgave

Een was die stinkt en zweet en andere geurtjes verwijderen uit kleding

Nare geurtjes uit je kleding krijgen met de was, dat kan vies tegenvallen. En sportkleding weer lekker laten ruiken is helemaal een uitdaging. Zeker met een hormonale puber in huis, de was die stinkt dan een uur in de wind. Toch kan je met wat simpele trucjes zoals bijvoorbeeld die wasparfum, zorgen dat je was frisser ruikt, en ook langer fris blijft.

Allemaal verschillende geurtjes

In het proefpakket wat ik heb ontvangen zitten allemaal verschillende geurtjes. Mooi om eens uit te proberen welke geurtjes je nu echt lekker vindt. Als mijn was stinkt dan is dat goor natuurlijk, maar als mijn was overdreven ruikt naar een geur die ik niet zo lekker vind, dan schiet ik er ook niets mee op. Ik heb nog niet alle geuren geprobeerd, maar de extreem bloemige geur (felroze) is tot nu toe minst favoriet. De Adele ArVaniglia (gele fles) en de Adele Bianco Puro vind ik bijvoorbeeld erg lekker. Wat mij betreft in ieder geval een aanrader.

Je vindt het proefpakket hier

Voor puberouders en fanatieke sporters is er een wasparfum met een speciale sportgeur. Zo hoeft je stoere puber niet naar wasmiddel en viooltjes te ruiken. En de nare geurtjes uit sportkleding? Maak je daar maar geen zorgen meer om.

De wasparfum van Il Bucato di Adele is dierproefvrij, vegan en getest op kobalt, chroom en nikkel. Mensen met een allergie die toch heel graag wasparfum willen gebruiken kunnen het beste voorzichtig testen. De een kan er goed tegen, de ander minder. De wasparfum is niet op oliebasis, het laat dus geen vettig laagje achter op kleding en in de machine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *