Huishouden

6 life hacks voor thuis; eenvoudige én handige tips!

Je kent ze wel, de life hacks. Dit keer hebben we life hacks voor thuis op een rijtje gezet voor je, doe er je voordeel mee. En heb je aanvullingen? Let me know!

Inhoudsopgave

Life hacks voor thuis die je zeker gaan helpen!

Er zijn tegenwoordig miljoenen life hacks te vinden die het leven voor drukke moeders thuis zouden kunnen verlichten. Soms komt er iets voorbij waarvan we denken ‘waarom heb ik dat nooit eerder bedacht’. En net zo vaak loopt deze ontdekking uit op een teleurstelling. Na veel testen, bloed, zweet en tranen én grootmoeders tips hebben we nu een paar life hacks gevonden die echt werken. Ze zijn zo handig dat ik ze wel in dit blog met je moet delen. Zo wordt het er ook voor jou een klein beetje makkelijker op in je huishouden, en dat gun ik iedere drukke werkende moeder! Ik zal je dan ook niet langer ophouden en deze geniale ideeën met je delen zodat je de life hacks zelf thuis kan proberen.

life hacks voor thuis, een spiegel insmeren met scheerschuim tegen het beslaan
Stockfoto van ingesmeerde spiegel door Pavel Rudoy

3. Spiegel schoonmaken met scheerschuim

Heb je vaak last van een beslagen badkamerspiegel? Er zijn twee mogelijkheden, je kunt ervoor kiezen om een superdeluxe, verwarmde spiegel aan te schaffen, maar er is ook een budget oplossing. Smeer je spiegel eens in met een lading scheerschuim. Niet alleen zul je merken dat je binnen een handomdraai alle vlekken weggeveegd hebt, ook zal je spiegel de eerste paar weken niet beslaan! Het enige dat je hoeft te doen is je spiegel in te smeren met scheerschuim en gelijk hierna schoon te maken met een stuk keukenpapier. Deze hack werkt overigens ook voor je bril en autoruiten. Hoe vind je die?!

4. Speelgoed in de vaatwasser; een van de handige life hacks voor thuis

Speelgoed kan je kinderen uren zoet houden, maar na verloop van tijd zijn ze te vies om nog aan te pakken. We willen soms echt niet weten wat er nu allemaal aan bacteriën op al dat plastic voor komt. Yagh! In plaats van elk kiertje en gaatje uit te gaan boenen in een emmer of bad met sop, kan het allemaal een stuk makkelijker. Gelukkig maar, want we hebben het al druk genoeg. Deze life hack voor thuis is er eentje waar je blij van wordt!

Verzamel al het speelgoed en sorteer het in je vaatwasser. Van lego in het bestekbakje tot barbies, het wordt weer schoon in je vaatwasser. Het grote voordeel is, dat na één spoelbeurt alles vrijwel gelijk weer droog is. Jammer maar helaas… dit werkt natuurlijk niet met speelgoed dat op batterijen werkt.

5. Schilderijen en fotolijstjes om lelijke plekken te verbergen

Schakelaars en thermostaatknoppen zijn hartstikke handig, we kunnen natuurlijk niet zonder maar eerlijk is eerlijk: waarom moeten die dingen altijd zo lelijk zijn? Gelukkig zijn er nu al meer kleurencombinaties te vinden dan beige of “gebroken wit” waardoor ze al iets minder opvallen. Ik word er bij ons thuis ook niet goed van, en dan zitten zelfs de stopcontacten bij ons nog allemaal nog op ooghoogte!

Zeker als je bepaalde schakelaars niet zo vaak gebruikt, kun je ervoor kiezen om er een schilderij of een fotolijstje voor te hangen. Weliswaar geen huishoud life hack voor thuis, maar wel leuk om je huis te verfraaien. Kies een fotolijstje wat hol is aan de achterzijde en je ziet er niets van! Nu we allemaal wat meer thuis zijn, gaat ook het alarmsysteem minder vaak aan. Ook hier kan je er iets decoratiefs voor te hangen. Ik wil je trouwens niet aansporen om je alarmsysteem niet meer te gaan gebruiken, want je hebt het niet voor niets en ze schrikken inbrekers vaak af. Een alarmsysteem is, ondanks de lelijke kastjes, de manier om jezelf te beschermen tegen diefstal. Mooi wegwerken is wel zo mooi, maar misschien minder handig.

Je kunt je trouwens ook met een goede inboedelverzekering beschermen tegen de gevolgen van inbraak. Meer hierover lees je bijvoorbeeld op deze website of zoals ze in het Duits zeggen “auf dieser website”. Ook scheurtjes in een muur, loslatend behang of een kunstwerk van je kleine Picasso op je muur kun je (tijdelijk) met een echt kunstwerk of foto verbergen.

Kleine tips met grote uitkomsten

Soms zit een ongeluk in een klein hoekje en gelukkig ben ik niet de enige bij wie zo’n ongelukje al eens is voorgevallen. Met deze kleine lifehacks voor thuis wordt het oplossen hiervan een stuk gemakkelijker. Of dat nu een ijsklontje in de droger is, of een schep zout om een wijnvlek uit je tapijt te halen. Zolang het goed werkt zonder te veel inspanningen zijn we al tevreden, en ja daar hoort speelgoed in de vaatwasser ook gewoon bij. We hopen dat je iets aan deze tips hebt. Auf Wiedersehen!

Heb jij nog aanvullende life hacks voor thuis die we niet mogen missen in dit artikel? Laat het zeker even weten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *