Tuin

De tofste houtopslag ever; een aanwinst voor je tuin!

Zoals jullie weten hebben wij het afgelopen jaar heel hard gewerkt in de tuin. Van het ingraven van beregening tot het leggen van gras. En van het verwijderen van oude (lees: ouderwetse) boompjes tot aan het planten van nieuwe planten in de grote bloembakken. Wat er echter nog ontbrak was een mooie houtopslag, maar die heb ik inmiddels gevonden! Een cortenstalen houtopslag in de vorm van een honinggraat!

Inhoudsopgave

Cortenstalen houtopslag in de tuin

Ik heb me wat afgezocht naar een mooie cortenstalen houtopslag die je niet overal ziet. Uiteraard heb ik inspiratie opgedaan op Pinterest, maar uiteindelijk heb ik de leverancier van onze cortenstalen houtopslag gevonden via marktplaats. En man wat ben ik blij met deze prachtige eye catchers van staal-atelier VuuR. Nog nergens heb ik dit soort exemplaren gezien en aangezien ze bij ons als afscheiding dienen tussen de voortuin en de achtertuin komen ze heel goed tot hun recht. Daarnaast dienen ze ook direct als soort ‘inkijkbeschermer’ tegen alle mensen die voorbij komen lopen. Niet dat alle inkijk weg is nu, maar dat hoeft ook niet. Wat vinden jullie ervan?

Houtopslag; praktisch én mooi

Tegenwoordig zie je de cortenstalen houtopslag redelijk wat terugkomen in modernere tuinen. Maar meestal is dat een vierkante of rechthoekige variant. Ook heel mooie trouwens, maar deze houtopslag viel me direct op door zijn bijzondere vorm, de honinggraat. En bij het veranderen van onze bestaande tuin zocht ik nog wat bijzonders.

Vaak zoek ik -als ik zelf op zoek ben naar inspiratie voor iets in ons huis of onze tuin- op Pinterest naar de mogelijkheden. Maar een andere manier om te zoeken naar mooie producten is door op afbeeldingen te zoeken in Google. Daar vind ik uiteraard niet altijd wat ik zoek, maar deze keer heb ik mazzel gehad met onze houtopslag. Tussen alle afbeeldingen van houtopslagen vond ik namelijk die van staal-atelier VuuR uit Oldenzaal op Marktplaats. Bij deze leverancier maken ze allerlei producten van cortenstaal en aan creativiteit is er geen gebrek, dat blijkt wel.

Honinggraat cortenstalen houtopslag

Voor ons dient het plaatsen van de houtopslag twee doelen. Ten eerste willen we ons hout natuurlijk op een fatsoenlijke manier opslaan, en niet in het oude konijnenhok zoals we eerst deden. Daarnaast zochten we ‘iets’ waardoor we de inkijk konden verminderen maar wat toch een mooie look en feel heeft. Een gewoon tuinscherm past hier niet omdat we geen echte afscheiding willen. We willen juist de voor- en achtertuin in verbinding laten staan met elkaar en dat is nu goed gelukt met deze cortenstalen houtopslag.

De reden dat we voor cortenstaal hebben gekozen is de match met het moderne, terwijl we toch een extra aspect toevoegen aan de tuin. De combinatie van cortenstaal met het groen van het gras is prachtig vind ik. Daarnaast past het heel mooi met de strakke betonnen tegels, maar óók bij de oude klinkers die we op deze plek hebben liggen.

cortenstalen houtopslag

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *