Reizen

Virtueel een museum bezoeken, wij zeggen doen!

Thuis blijven en je vervelen is absoluut niet nodig. Er zijn genoeg leuke dingen om te doen thuis en je hoeft je eigenlijk niet te vervelen. Weet je het toch even niet meer? Bezoek dan eens virtueel een museum! In onderstaande musea kan je online een rondleiding doen, en dan geen ‘online rondleiding’ in de zin van dat je gewoon de website door kan bladeren, maar we bedoelen hier echt een 360° tour waarbij je door het museum heen wandelt. In sommige gevallen wordt er gebruik gemaakt van Matterport en in andere gevallen van Google Art & Cultures. Voor beide situaties geldt dat je niets hoeft te downloaden, ideaal dus. Enjoy!

Rijksmuseum, Amsterdam

Wandelen door de gangen van het Rijksmuseum, wie wil dat nu niet? Als je er al in het echt bent geweest, is het nu tijd om ook online een kijkje te nemen. Het is een belangrijk museum in ons land, zowel wat betreft het aantal bezoekers als het aantal tentoongestelde werken. Het is gewijd aan de schone kunst, ambacht en geschiedenis van het land. Allereerst is er meer informatie over bepaalde werken te vinden, maar scrol je verder door naar beneden, dan vind je hier ook echt de 360° tours.

Van Gogh Museum in Amsterdam

Dit museum uit ons eigen land kan je ook online bekijken, maar ook hier is de 360° rondleiding niet aan de orde. Desalmniettemin voor liefhebbers uiteraard wel de moeite waard. Het kunstmuseum van Vincent van Gogh staat boordevol werken van van Gogh en heeft ook een geweldige online sectie die je toegang geeft tot bronnen zoals het leven en de werken van van Gogh. Met grote verscheidenheid aan kindvriendelijke middelen om ook jongeren te vermaken en te onderwijzen!

Belvedere museum in Oostenrijk

Een kunstmuseum in Wenen wat van oorsprong bedoelt wat als moderne galerie maar tegenwoordig ook wat oudere werken tentoonstelt. Je vindt de online tour hier.

Het Witte Huis, United States

Misschien niet echt te bestempelen als een museum, maar wel super tof om een virtueel kijkje te nemen in het Witte Huis toch? Met al zijn verbluffende kamers kan je in 4 verschillende virtual tours doen, 3 in het witte huis en eentje aan de buitenzijde.

Graffitimundo in Argentinië

Geen gewoon museum maar een straatmuseum zoals ze het zelf noemen. Heel leuk om dit initiatief even te bekijken. Je wandelt hiermee door de diverse straten in Buenos Aires om de graffitti van de locale bevolking te bekijken. Aanradertje!

Rijksmuseum van Oudheden in Leiden

We schreven al vaker over het Rijksmuseum van Oudheden en dit museum mag ook niet ontbreken in onze lijst van musea dit virtueel te bezoeken zijn. Alle verdiepingen zijn online te bezichtingen!

Wel online rondleidingen maar geen 360° virtueel bezoek bij deze musea

British Museum, Londen

Londen is een cultureel centrum dat wacht om virtueel verkend te worden, en wat is een betere manier om de geschiedenis in te duiken, dan gebruik te maken van de middelen die het British Museum aanbiedt. Dit museum, dat ouder is dan de Verenigde Staten zelf, bevat een van de belangrijkste collecties ter wereld en illustreert de evolutie van de mens van het begin tot het heden. Scroll door de eeuwen heen en ontdek kunst, geschiedenis, religie, conflicten en meer.

Kanttekening: je kan hier weliswaar door de eeuwen heen ‘wandelen’, maar het virtueel bekijken van dit museum blijft bij het aanklikken van een bepaald werk waarna je er meer over kan lezen. Persoonlijk vinden wij de echte 360° rondleidingen een stuk gaver, zeker voor kinderen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *