Reizen

Er op uit met kinderen in de herfstvakantie

Herken je dat? Dat je eerst verlangt naar de grote vakantie, dan blij bent dat de kinderen weer naar school gaan, om vervolgens alweer te bedenken wanneer je er weer op uit kan met je kids? Er op uit met je kinderen staat tenslotte hoog op de lijst van iedere mama en een dagje uit met kinderen is voor het hele gezin een verademing.

De herfstvakantie is een heerlijk moment om even een weekje vrij te zijn van school en werk. De eerste periode op school zit er weer op en het wordt weer tijd voor ontspanning. De meeste mensen trekken er op uit als het weer het toe laat. Genieten met het gezin, tijd voor elkaar maken en weer even bijkomen. Heb je geen idee waar je naar toe kunt gaan in de herfstvakantie of wat een leuk uitje is voor de kinderen of voor heel het gezin? Dan hebben we hier een aantal tips voor leuke uitjes in de herfstvakantie met je kinderen. Uitjes voor binnen én buiten.

Update: oktober 2020

Inhoudsopgave

Uit met kinderen? Onderstaande is leuk om te doen!

Je kan er natuurlijk voor kiezen om naar een kindvriendelijk vakantiepark in Nederland te gaan. Echt een weekje of een midweekje weg samen. Maar gewoon dagjes uit met kinderen is natuurlijk ook al heel leuk.

uit met kinderen - legoworld

Lego World

Dit jaarlijks terugkerende evenement in de jaarbeurs in Utrecht is helemaal gebaseerd op de wereldberoemde gekleurde Lego blokjes of bouwsteentjes. Iedere herfstvakantie kunnen de kinderen zelf heerlijk spelen met de gekleurde blokjes en de mooiste bouwwerken maken. Dat is niet het enige, er is bijvoorbeeld ook een Lego bioscoop en museum. Natuurlijk kun je er ook allerlei mooie grote Lego bouwwerken bekijken en de nieuwste Lego soorten ontdekken. Een super leuk uitje met kinderen, maar er is genoeg te beleven voor heel het gezin. Ook een heel geschikt uitje voor als het een dag wat minder goed weer is in de herfstvakantie.

Let op: in 2020 gaat Lego World niet door vanwege corona

Bezoek musea tijdens de herfstvakantie als je een dagje uit wilt met kinderen

Niet alle musea zijn bij kinderen in trek. In ieder geval niet bij onze kinderen. Maar ik ken er wel een aantal die ze wel heel leuk vinden en die tip ik je graag:

  • Beeld en geluid museum in Hilversum
  • PIT museum in Almere
  • Zuiderzeemuseum in Enkhuizen
  • Nemo

Toch een midweek weg in de herfstvakantie? Check onze tips!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *