Tuin

Schaduw in je tuin; de mooiste manieren van schaduw creëren!

Met de zomer in aantocht merken we dat het zonnetje steeds meer gaat branden. Was ik vroeger in mijn puberteit nog zo ‘gek’ dat ik echt in de zon ging liggen bakken (uiteraard met een goede zonnebrand), tegenwoordig zoek ik liever de schaduw in de tuin op. Even neerploffen tussen de kussens op de tuinbank, maar dan wel uit de zon. Niets lekkerder dan heerlijk in de schaduw zitten op een zonovergoten dag. Begrijp me niet verkeerd, ik kan écht van het zonnetje genieten hoor. Maar de tijd dat ik echt in de zon een boek ga zitten lezen, die is voorbij.

schuine overkapping met sedumdak

10. Een overkapping, maar dan anders

Heb je plek voor een overkapping, maar wil je deze graag toch op een wat andere manier ‘neerzetten’ dan een standaard overkapping, dan is bovenstaande een voorbeeld van een uitstekende combinatie. Schaduw in je tuin, een heerlijke plek om te zitten én toch heel goed voor het milieu door het sedum dak. Lang leve ‘onkruid‘!

Afijn, ik ga nog zo’n Vaticaanse koepel parasol kopen en dan ben ik voor de komende zomer helemaal gewapend tegen de vele zonuren. Welke vorm van schaduw in de tuin heb jij of heeft je voorkeur?

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *