Tuin

Kärcher weed remover; review van een handige hulp tegen onkruid

Ik hou van in de tuin werken. Lekker met mijn handen in de aarde, de boel weer netjes maken of wat nieuwe planten in mijn tuin zetten, heerlijk. Maar inmiddels is me wel duidelijk dat de tuin die we nu hebben niet heel makkelijk is om in je eentje bij te houden. Nu hebben Frank en ik de werkzaamheden wel een beetje verdeeld, maar het merendeel ligt toch op mijn bordje. Zoals gezegd: heerlijk. Behalve dan het onkruid verwijderen, of groene aanslag verwijderen, wat een takkewerk is dat toch 😉 . Gelukkig heb ik sinds kort de Kärcher Weed remover als hulp voor het verwijderen van mijn onkruid en ik vertel je graag in deze review wat ik ervan vind.

Kärcher weed remover review
En dit was maar een klein stukje van de oprit…

Conclusie Kärcher review weed remover

Voordelen van deze onkruidverwijderaar

  • je kan je rug goed ontlasten
  • de weed remover verwijdert veel sneller onkruid dan met de hand
  • niet chemisch, dus goed voor het milieu
  • met accu waardoor hij goed hanteerbaar is
  • nylon borstelkop die tegels die beschadigd

Nadelen van de weed remover op accu

  • een volle accu gaat ongeveer 20 minuten mee, daarna moet hij weer opgeladen worden (normaal geen probleem denk ik, maar in ons geval betekent dat een 4 tal keren opladen voor de gehele oprit 😉 ) Opladen van de accu duurt 72 minuten
  • beschermkap biedt geen volledige bescherming, ik adviseer om een lange broek aan te trekken om er zeker van te zijn dat je niets tegen je blote benen aan krijgt
  • hele dikke wortels tussen de stenen kan de weed remover WRE 18-55 ook niet verwijderen, die kan je beter nog even met de hand verwijderen

Verbeteringen ten op zichte van de Kärcher WRE4

Ik heb bovenstaande onkruidverwijderaar niet getest, dus ik kan daar geen ‘eigen’ antwoord op geven eigenlijk, maar ik zie wel her en der reviews van het oude model die niet allemaal even positief zijn. Zonder die getest te hebben kan ik je in ieder geval wél zeggen dat ik zelf erg tevreden ben met de Kärcher weed remover WRE 18-55. De verbeterde nylon borstelkop lijkt dus wel degelijk effect te hebben. Deze borstelkop is overigens ook te gebruiken op het WRE4 model, dat is fijn!

Je koopt de Kärcher weed remover (mét accu) onder andere hier.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *