Tuin

Het gezellig maken van je overkapping? 7 tips!

Ik ben de afgelopen weken helemaal los gegaan met het gezellig inrichten van onze overkapping. Allereerst door de muur te schilderen. Van donkerrode steen naar een witte achtergrond vinden we er toch een stuk gelikter uitzien. Daarnaast heb ik allerlei hebbedingen aangeschaft die het leven onder de overkapping er nog een klein stukje beter op maken. En ja ik weet het… niet iedereen kan zich hier druk over maken en dat is helemaal prima. Maar persoonlijk geniet ik er enorm van als het er gezellig uitziet en als we binnen een beetje naar buiten halen door ook de overkapping in te richten als een huiskamer. Wil jij ook een gezellige overkapping maken? Neem dan deze tips mee bij het optimaal inrichten van jouw buitenplekje!

overkapping gezellig inrichten; 7 tips
De inrichting van de overkapping bij schemer, gezellig toch? En ik ben eigenlijk nog niet klaar 😉

6. Gezellige verlichting doet ook al heel veel

We zijn begonnen met onze algemene buitenverlichting die je ook op de foto hierboven ziet branden. Sinds kort hebben we ook een lamp in het midden hangen (dat zwarte visnet). Hier moet overigens nog een led lamp in, dus hij brandt nog niet. Maar de uitstraling is ineens veranderd en we hebben op deze manier veel meer een huiskamer effect gecreëerd, heel gezellig.

7. Heb je plek voor een haard? Doen!

Wij hebben de buitenhaard onder de overkapping bij ons tuinhuisje staan, dus niet onder deze overkapping. Wellicht komt hier ook nog een keer iets, maar dan moeten we eerst de definitieve plek voor de buitenkeuken bepaald hebben. Toch vind ik een buitenhaard nèt dat beetje extra gezelligheid geven onder je overkapping, dus kan je hier bij het inrichten een plekje voor vrijhouden, dan is dat zeker slim om te doen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *