Tuin

Planten en bloemen voor bijen; zorg jij ook een beetje mee?

Bijdragen aan het voortbestaan van de bij in Nederland is niet geheel overbodig. De bijen hebben het namelijk zwaar. Bestrijdingsmiddelen zijn daar een van de oorzaken van. Andere oorzaken van de bijensterfte zijn bijvoorbeeld virussen, stress door milieuveranderingen en voedseltekort. Bij dat laatste kunnen ook wij allemaal een handje helpen! Wil jij weten hoe je de bijen kan helpen met planten en bloemen? Lees dan vooral verder want in dit artikel vind je een uitgebreide lijst van de beste bloemen en planten voor bijen en vlinders.

Bijenhotel maken

Hang een bijenhotel op

Het woord zegt het alnatuurlijk. Een bijenhotel is bedoelt om de bijen een fijn onderkomen te geven. Wij hebben er zelf ook twee in de tuin hangen. Nog leuker is het misschien wel om dat bijenhotel zelf met je kinderen te maken. Honingbijen maken hun nest in smalle gangetjes, zoals gaatjes in bomen of in de grond en zij leven met hun volk bij elkaar. Andere bijen leven overigens alleen.

Een bijenhotel maak je makkelijk zelf door bijvoorbeeld gaatjes te boren in een groot stuk hout en bamboestokjes van verschillende breedtes naast elkaar te leggen. De laatste moet je dan wel aan de achterkant dicht maken. Hang je bijenhotel lekker in de zon en samen met de planten die je voor de bijen hebt geplant en de bloemen heb je een heerlijke leefomgeving voor ze gemaakt. Oja, en vergeet natuurlijk ook de zaadbommen niet đŸ˜‰ .

Wil je nog meer weten over het lot van de bijen in Nederland? Neem een kijkje bij de Bijenstichting.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *