Tuin

Van een moderne strakke tuin naar een Jardin Sauvage

Ons nieuwe huis brengt uiteraard ook een nieuwe tuin met zich mee. En wat voor tuin! Ongeveer 3000 m² Jardin Sauvage, zoals mijn schoonmoeder onze tuin zo mooi noemt. Zij -en ieder ander die hem tot nu toe gezien heeft- vindt onze tuin prachtig. Ik ook hoor, maar toch is het absoluut mijn smaak niet, een Jardin Sauvage.

tuinhek voor een jardin sauvage

Houden we de Jardin Saugave of maken we een strakkere tuin?

Daar zijn we nog niet helemaal over uit. Als je mijn blog over de indeling van een strakke tuin leest, dan zie je in ieder geval wat mijn smaak is. Ik zou graag wat meer die kant op bewegen. Aan de andere kant vind ik het ook heel belangrijk dat onze tuin een plek is waar beestjes zich fijn voelen. Vogels, maar ook egeltjes, eekhoorntjes, vlinders, bijen. Hoe strakker de tuin, hoe moeilijker dat wordt.

Ik zou dus graag gaan voor een mix van een Jardin Sauvage en een wat strakkere look om zo aan beiden tegemoet te komen. Vooral ook omdat de tuin aan de achterzijde doorloopt in onze dierenwei en we daarachter midden in de weilanden uitkomen. Dan is het niet mooi om van helemaal strak ineens naar het landelijke te gaan. Het doel is dus om iets meer rust te creeëren door wat strakkere elementen en toch een gezellige uitstraling te behouden. Met voldoende bloemen, struiken en bomen en toch zicht naar achteren door een mooi tuinhek. Dat is mijn ultieme wens.

Om die indeling goed te doordenken hebben we een tuinarchitect in de arm genomen. Hij gaat met ons een plan maken. Een meerjarenplan 😉 . Want eerst moet er nog het nodige verbouwd worden aan ons huis!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *