Tuin

Een tuinplan maken voor een beter inzicht in de mogelijkheden

Nooit gedacht dat ik hier gebruik van zou maken, maar wat ben ik blij met een stukje professioneel advies. We hebben een tuinplan laten maken van onze achtertuin om een indruk te krijgen van de mogelijkheden en om in de toekomst goede keuzes te kunnen maken.

trap rondom jacuzzi

Met tegels de vlonder inbouwen is geen optie, want die kan je niet meer verwijderen. En als er iets aan de hand is met dat ding, moet je er toch bijkunnen natuurlijk. Maar misschien kunnen we ook aan de slag met een combinatie van tegels en vlonder. En dan kiezen voor een composieten vlonder die ik bij Woodcomposiet heb gezien. Die is niet naadloos, maar heeft wel een verdekte naad. Ziet er veel mooier uit én is beter bestand tegen onkruid en dergelijke.

Terug naar het tuinplan

Het uiteindelijke doel van het tuinplan is voor ons dus om -in etappes- te komen tot een tuin die er mooi uitziet, die in de omgeving past, lekker groen is maar toch onderhoudsvriendelijk. Ik vind het helemaal niet erg om in de tuin te werken, ik vind het zelfs lekker. Maar die Jardin Sauvage die we op het moment hebben is een echte sauvage. Na 2 maanden in dit huis te wonen kan ik wel stellen dat die tuin enorm veel onderhoud vergt. Poeh hé.

Goed, de te maken keuzes zijn dus als volgt:

  • waar komt de jacuzzi precies
  • gaan we voor tegels of een composieten vlonder (of de combinatie)
  • wel of geen ’trap’ voor de jacuzzi

Wat vind jij mooi?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *