Tuin

Onze terrassen onder de roest; tijd voor ontijzering…

Afgelopen seizoen hebben we ons tuin helemaal aangepakt. Van A tot Z kan ik wel zeggen. We hebben een nieuw ontwerp gemaakt, al het oude gras eruit gehaald, een hoop planten verplant én wat bomen eruit gehaald om een openere blik naar de dierenweide te krijgen. Daarnaast nog beregening gelegd én nieuw gras! Dat is allemaal goed gelukt, maar inmiddels dient zich weer een volgend probleem aan; roest op de klinkers van ons terras, hoe gaan we dat verwijderen?

roest op klinkers verwijderen
Je ziet dat de klinkers hier nog een beetje vochtig zijn, maar dat de oranje gloed voor een groot deel verdwenen is. Het is nog niet helemaal weg, maar al een heel stuk minder.

Maar uiteindelijk blijkt ook dat de roestvlekken tóch lichter worden. Helemaal weg is het nog niet helaas. Maar ook dat kan want de gebruiksaanwijzing geeft duidelijk aan dat je wellicht een aantal keren moet herhalen. Nu is één flesje niet voldoende voor al die m² helaas. Misschien kunnen wij het beste wachten totdat het herfst- en winterseizoen voorbij is. In de hoop dat dan alle regen ervoor zorgt dat de roestkleur uit zichzelf voor een gedeelte verdwenen is. En het daarna nog eens proberen. Wat denk jij?

Ik heb deze HG roestverwijderaar gebruikt

Heb jij nog aanvullingen of andere producten die eventueel roest kunnen verwijderen uit klinkers?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *