Tuin

Kunstplanten voor buiten? Waarom eigenlijk niet?

Kunstplanten voor buiten? Het is dé oplossing voor een prachtige look, ook in de herfst en de winter. Ik heb er eerder eigenlijk niet over nagedacht, maar sinds ik onze overkapping in de lente en zomer gezellig aan wil kleden zet ik daar ook een aantal planten neer. Tot nu toe waren dat echte planten, zoals bijvoorbeeld onze palm die normaal gesproken gewoon binnen staat. En ook de graslelie gaat in de zomer naar buiten. Maar nu de herfst aanbreekt en ik de tuin winterklaar moet maken, moet ik binnen weer plek maken. Voor de planten die weer naar binnen moeten, en dat blijkt nog niet zo makkelijk.

Planten voor buiten
Deze palm heb ik dus wat te laat weer naar binnen gehaald helaas. De geelbruine bladeren zijn daar het gevolg van. Bovendien heb ik hem binnen maar snel even ‘neerggekwakt’ en moet ik er weer opnieuw een goede plek voor zien te verzinnen.

Daarnaast ben ik dit jaar net iets te laat geweest met het naar binnen halen van de palm. Deze heeft nu allemaal bruine bladeren gekregen doordat er al een (te) koude nacht overheen is gegaan. Daar heb je met kunstplanten buiten geen last van 😉 . Verder hoef je de kunstplanten ook geen water te geven, dat is ook handig natuurlijk. Want stiekem wil ik dat buiten nog wel eens vergeten. Nu hoor ik je denken… die staan toch in de regen, dus hebben geen water nodig? Maar ik zet de planten dus onder de overkapping om een fijn huiskamergevoel te creëren. En dan hebben je planten dus wel water nodig.

Als laatste is er nog een groot nadeel van het buiten zetten van je planten in de zomer. Als ze in de herfst weer naar binnen gaan, dan heb je binnen niet alleen ruimtegebrek, maar buiten is het ook heel kaal ineens. Want als die grote planten buiten weg zijn, dan valt er ineens een ‘gat’ in de inrichting. Zo jammer!

Drie redenen dus om te kijken of we leuke kunstplanten kunnen vinden

Goed. Hierboven dus zomaar drie redenen waarom kunstplanten voor buiten nog helemaal niet zo’n slecht idee zijn. Mits dat het mooie kunstplanten zijn natuurlijk. Want ik wil wel graag dat de huiselijke sfeer ook zo blijft ogen. Welke kunstplanten zouden dan mooi zijn om onder de overkapping te zetten? In principe zijn bananenplanten helemaal geweldig vind ik. Maar aangezien we die een aantal hele grote in de ‘echte’ variant buiten hebben staan sla ik die toch maar over.

Ik zou heel graag een mooie kunst monstera buiten neer willen zetten om de loungehoek gezellig in te richten. En ook een toffe kunst palm, want de palm die we tot nu toe zelf altijd buiten zetten vind ik zo heerlijk zomers staan. Geeft een lichte carribean vibe aan je tuin, vind je niet?

Tip voor een goede combi met bloeiende planten

Ben je bang dat de kunstplanten teveel ‘nep’ uitstraling geven aan je tuin? Als je kwalitatieve kunstplanten koopt -ook voor buiten- dan gaat dat zeker meevallen. Daarnaast kan je ze natuurlijk gewoon combineren met echte planten. Zet bijvoorbeeld aan de rand van je terras deze plant met roze bloemen neer. Deze Mandevilla’s zijn eenjarig, maar dat is dan ook het enig nadeel van deze plant met bloemen.

Net als bij kunstplanten heeft de Mandevilla met roze bloemen voor buiten ook maar weinig verzorging nodig. Hij heeft maar een klein beetje water nodig. En staat hij niet onder een overkapping dan hoef je daar al helemaal niet op te letten. Daarnaast bloeit hij écht de hele zomer! Ik heb ze in mei geplant en ze staan nu (oktober) nóg steeds in bloei. Te gek toch!

Wat vind jij van kunstplanten voor buiten? Kan je je daar iets bij voorstellen? Of vind je dat helemaal niets?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *