Boeken

Eerste schooldag peuter: magazine Vier! relativeert en adviseert

In het leven zijn een aantal mijlpalen. Je 18e verjaardag bijvoorbeeld. Of je 50e. Maar ver voor het zover is, staat je een mijlpaal te wachten die alle anderen misschien wel overtreft. Gaat er nog geen (school)belletje rinkelen? Je vierde verjaardag, beste lezers! Dát is pas een dag om nooit te vergeten. Want die verjaardag krijg je een wel heel bijzonder cadeau: een opleiding. O, en je eerste verplichtingen natuurlijk 😉 . Kortom: van kleine spruit word je opeens een scholier. Eerste schooldag peuter? Dat is een uitdaging. En niet alleen voor de peuters. Magazine Vier! brengt je op de hoogte.

Lees ook: Een basisschool kiezen voor je kind, hoe doe je dat?

Inhoudsopgave

Eerste schooldag peuter: je peuter wil niet

Jarenlang kon je een beetje aanmodderen. Zeker in het begin. Worden je billetjes afgeveegd, en het eten zo in je mondje gestopt. Daar kan je wel aan wennen! Sterker nog, je bént er aan gewend. En dan… je moeder neemt je mee, om je op een of ander plein zomaar achter te laten. Met een heleboel andere kindjes, waar jij helemaal niks van moet hebben. Jij wil je mama! Maar die staat al op het punt om weer te vertrekken… Denk maar niet dat ze hier zo gemakkelijk mee weg komt!

eerste schooldag peuter, magazine vier

Edukans

Voor je te veel medelijden met je kleine schoolganger (of met jezelf) krijgt. Er zijn natuurlijk een heleboel ouders in de wereld voor wie een kind in de schoolbanken nog steeds een droom is. Daarom zet Edukans zich in voor goed onderwijs voor kinderen over de hele wereld. Naast het adviseren en ondersteunen van nieuwe basisschoolouders vraagt Magazine Vier! dan ook aandacht voor deze organisatie. Op hun website vraag je het magazine gratis aan, maar kan je ook doneren.

Lees ook: Inschrijven bij de basisschool – 11x waar je aan moet denken

En niets is helemaal zoals het lijkt. Dus vraag je gratis dat magazine aan? Hou er dan rekening mee dat je gebeld wordt met de vraag of je hun projecten wil steunen. Voor niets gaat alleen de zon op 😉 .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *