Boeken

Het vrouwenhart: zo voelt een hartaanval bij vrouwen!

Dat het vrouwenhart eigenlijk één groot mysterie is weten we natuurlijk. En onze mannen al helemaal… Daar zou eens een boek over geschreven moeten worden… Goed nieuws: dat is er. Word jij bij het lezen van een goed boek ook graag een beetje wijzer? Dan is het boek Het vrouwenhart misschien wel wat voor jou. Wij ontvingen het in de brievenbus en vertellen er graag wat meer over.

Inhoudsopgave

Boek Het vrouwenhart: herken de signalen

Een gebroken hart, daar hebben we allemaal wel eens last van gehad. Gelukkig kom je daar meestal ook wel weer overheen. Maar vrouwen hebben niet alleen emotionele problemen met hun hart 😉 . En dat is niet bepaald lachwekkend: hart- en vaatziekten zijn namelijk doodsoorzaak nummer één bij vrouwen. Elke dag overlijden er 57 vrouwen in Nederland aan. Dat komt deels omdat signalen voor hartproblemen bij vrouwen soms minder duidelijk zijn bij mannen.

Mannen krijgen vaak een drukkende pijn op de borst, en een verkrampt gevoel. Bij vrouwen resulteren hartproblemen juist eerder in vermoeidheid, kortademigheid en rugpijn. Misschien geen signalen die je direct zou koppelen aan het hart. Hartproblemen bij vrouwen worden daardoor vaak minder snel gesignaleerd dan bij mannen. Tijd om ons te gaan inlezen dames.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *