Boeken

Hoe overleef ik mijn menstruatie; ongesteld zijn, de cyclus en alle taboe

Voor bijna alle vrouwen is het de normaalste zaak van de wereld: hun menstruatie. Je oma werd ongesteld. En je moeder, tantes, buurvrouw, en ga zo maar door. Doodnormaal, zou je zeggen. Dus een boek over de menstruatie, hebben we dat nodig? Volgens Saskia van Ommen, schrijfster van het boek ‘Hoe overleef ik mijn menstruatie’, wel. Want op ongesteld zijn en de klachten eromheen rust nog steeds een taboe. En daar mogen we anno 2018 onderhand wel eens wat aan gaan doen.

En als je daar ook maar even over nadenkt dan snap je wel dat ze groot gelijk heeft natuurlijk!

hoe overleef ik mijn menstruatie

Ongesteld zijn: nog steeds een taboe

Hoewel (bijna) iedere vrouw menstrueert, en zelfs de gemiddelde man daar tegenwoordig van op de hoogte is, rust er op de menstruatie nog steeds een taboe. Zo kreeg Saskia van Ommen regelmatig te horen hoe ‘dapper’ ze was. Omdat ze een boek schreef over de menstruatie. Wat vind jij daarvan? Praat jij openlijk over je menstruatie?

Zelf heb ik regelmatig te kampen met zware krampen en meermaals geblogd over de menstruatie. Anne deed ook een boekje open over endometriose: een pijnlijke én gevaarlijke ziekte die nauw verband houdt met je menstruatie. Maar blijkbaar zijn er nog steeds een heleboel vrouwen (en nog veel meer mannen) die het onderwerp taboe vinden. En daarom is er nu het boek ‘Hoe overleef ik mijn menstruatie’.

Wist je trouwens dat Joyce een klein feestje vierde de eerste keer dat ze ongesteld werd ? Zo happy was ze met het gevoel er eindelijk over mee te kunnen praten op school. En dat wens je iedereen eigenlijk toe. dat het een normaal gepreksonderwerp wordt, als daar behoefte aan is.

Lees ook: Menstruatieklachten en menstruatiepijn: aanstellerij of de hel?

Hoe overleef ik mijn menstruatie

Wees niet bang: de menstruatie is meer dan alleen maar bloed en ongemak. Nu quote ik Saskia, de schrijfster van het boek Hoe overleef ik mijn menstruatie. Dit boek gaat dan ook over veel meer dan alleen buikpijn en tampons. En gelukkig is het luchtig en met een gezonde portie humor geschreven. Dat kan dit onderwerp goed gebruiken.

Hoe verzorg je je vagina het best? En hoe haal je het meest uit je cyclus? Dat zijn waarschijnlijk geen vragen die je jezelf dagelijks stelt. Daarom stelt Saskia ze voor je. En ze geeft er ook meteen antwoord op. Bovendien geeft ze duidelijkheid over vragen die niet eens in je op zouden komen. Wist je bijvoorbeeld dat mannen ook een cyclus hebben? Jaja, je leert écht een heleboel als je ‘Hoe overleef ik mijn menstruatie’ leest.

Lees ook: Een menstruatiecup, is dat iets voor jou?

Een start voor gesprekken aan de keukentafel

De ondertitel van Hoe overleef ik mijn menstruatie is “een start voor gesprekken aan de keukentafel”. Dit boek heeft dan ook als hoogste doel het taboe te doorbreken. Menstrueren is normaal, dus waarom zouden we er niet gewoon normaal over doen? En dat kan best aan de keukentafel besproken worden. Alleen misschien liever niet tijdens het eten, maar dat laat ik aan jou.

Nogmaals, verwacht geen theoretisch naslagwerk. Hoe overleef ik mijn menstruatie is een luchtig, informatief en heel interessant boek. Hoe leer je je dochter over haar cyclus? En hoe overleeft manlief jouw menstruatie eigenlijk? Je hoort het al: een goede knipoog hier en daar maakt dit tot een fijn ontspannen boek. En toch is het nog leerzaam ook! Een heel fijn boek om tijdens je menstruatie (met kruik) mee onder een deken te kruipen en wat mij betreft zeker een aanrader.

Het boek kopen? Dat kan natuurlijk in de boekwinkel. Maar je scoort Hoe overleef ik mijn menstruatie uiteraard ook gewoon online. Kan je lekker vanonder dat warme dekentje doen. Veel leesplezier!

<3 Je kan ‘Hoe overleef ik mijn menstratie’ van Saskia van Ommen bestellen bij Bol.com

Lees ook: Vaginale afscheiding of menstruatiekramp aanpakken met een stoombad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *