Boeken

Het babydilemma: voor vrouwen die twijfelen over kinderen krijgen

Het babydilemma. Veel meisjes weten het al als ze een jaar of 3 zijn. Wat ze willen worden? Mama, met stip op één. Of althans, dat denken ze. Op basis van sjouwen met de poppenwagen, en 5 keer per dag nieuwe kleertjes op die pop. Als je ouder wordt ga je inzien dat er stiekem nog wel wat meer komt kijken bij het moederschap. En dat dat straaltje water dat uit je Baby Born doll liep misschien geen érg realistische weergave is van een echte volle luier. Oh, en dat wijntjes met vriendinnen en verre reizen met je lief toch ook wel erg lekker zijn. En lag er niet ook nog ergens een carrière op je te wachten? Voor je het weet ben je de dertig gepasseerd en sta je voor een van de grootste dilemma’s van het leven: het babydilemma.

Lees ook: Kids in huis? Dag vrijheid!

Inhoudsopgave

Tik-tak-tik-tak

Wat horen we daar tikken? Is dat jouw biologische klok? Jawel, waar mannen vruchtbaar zijn tot ze al lang kleinkinderen hebben, is dat bij ons dames wel anders. We hebben ‘een houdbaarheidsdatum’. Maar goed, no pressure, ladies 😉 .

Bij twijfel: doe iets

Twintigers hebben nog de ruimte om te wikken en wegen. Ben je de dertig gepasseerd, dan raad Ida je één ding aan: wees bewust. Ben je bewust van de tijd die doortikt. Geen prettig idee, maar het dwingt je wel tot nadenken. Liever bewust kinderloos omdat je er zelf weloverwogen voor gekozen hebt, dan gedwongen kinderloos omdat de tijd op was. Vrouwen zijn ontzettend goed in het vooruitschuiven van moeilijke beslissingen. Maar in dit geval is het wél belangrijk dat je er al op tijd over na gaat denken. Juist als je al een drukke baan hebt, en ook ontzettend van je me-time geniet.

Sta jij ook voor het Babydilemma, dan kan het lees- en doe-boek van Ida Kersseboom je helpen bij je keuze. Het staat vol verhalen van mama’s en vrouwen die juist géén mama zijn geworden. Je leest over trends, consequenties, ervaringen, quotes, statistieken, en meer. Via invuloefeningen ga je bewust nadenken over het moederschap, en of dat bij jouw ‘droomleven’ past. Cartoon baby’s Dil en Emma zorgen voor wat humor. Het babydilemma is van zichzelf immers al zware kost 😉 .

Lees ook: Moeder zijn en er nog van genieten ook!

Winnen?

Wil jij een exemplaar van het Babydilemma winnen? Vertel ons dan over jouw persoonlijke dilemma, en wie weet krijg je straks een steuntje in de rug met dit mooie boek! De actie loopt tot 6 juni 2017.

Let op: deze winactie is afgelopen. De winnaar heeft bericht gehad.

Gebruikte afbeelding via Shutterstock

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *