Boeken

Mooie boeken voor thuis op de bank of voor in je vakantiekoffer!

We kijken er nu al halsreikend naar uit: vakantie. Dat doe ik zelf trouwens driekwart van het jaar ūüėČ . Even een paar weken geen verplichtingen, geen huishouden, en in mijn geval: zo weinig mogelijk koken, maar w√©l mooie boeken lezen! Want er blijft zee√ęn van tijd over – zo lang je geen kids hebt die ook vakantie hebben. Heb je wel een stel blagen thuis zitten, dan moet je die schaarse vrije tijd gewoon af en toe opeisen. Mama wil ook wat! Wat doe jij het liefst tijdens die welverdiende vrije dagen? Of uurtjes? Wij duiken graag √≥f in het zwembad, of met de neus in een goed boek. En al zal je dat bad zelf moeten regelen, we hebben wel vast een heel aantal mooie boeken voor je vakantie op een rijtje gezet. Mooie boeken die eigenlijk niet mogen missen in je koffer.

Inhoudsopgave

Mooie boeken voor als je geboekt hebt…

Ben jij ook een echte boekenwurm? Zelf ben ik dol op lezen, maar kom ik er door dagelijkse beslommeringen niet altijd aan toe. Of in ieder geval maak ik mezelf dat wijs.¬†Tijdens vakanties haal ik mijn ‘achterstand’ zo weer in en verslind ik in no time een stapel mooie boeken. Dan ga ik ook het liefst voor lekkere door-lees-boeken. Van die exemplaren waar je in snel tempo doorheen bent omdat ze lezen als een trein √©n je ze amper weg kan leggen. Daarvan hebben we er een aantal voor je geselecteerd.

Hou jij graag bij welke mooie boeken je (al dan niet tijdens je vakantie) hebt verslonden? Dan hebben we nog een leuke tip voor je: dit boekendagboek! Voor lijstjesmakers en fanatieke lezers. Op de camping heb je vast wel tijd om dat in te vullen.

Mooie boeken voor op vakantie*

*Maar ook zeer geschikt voor thuis op de bank

Een wijntje erbij, een lekker hapje op de (picknick)tafel, en wij redden ons wel. Al moet daar wel een goed boek bij natuurlijk! Wij hebben mooie boeken die erg geschikt zijn voor tijdens je vakantie. Boeken in verschillende stijlen, want de ene lezer is de andere niet. Ga jij graag voor een spannend boek, of neem je liever een lekkere feelgood roman?

2. Seringenmeisjes – Martha Hall Kelly

Even weg uit je dagelijkse realiteit, maar wel realistisch lezen? Dat kan! Van een lezer kregen we de tip ‘Seringenmeisjes’ in deze lijst met mooie boeken te zetten. Seringenmeisjes is gebaseerd op ware gebeurtenissen en speelt rond de Tweede Wereldoorlog. Caroline, Kasia en Herta zijn drie vrouwen die op het eerste gezicht niets gemeen hebben. Toch worden ze door de oorlog, en een concentratiekamp, onlosmakelijk et elkaar verbonden.

Winnen?

Wil jij een exemplaar winnen van het heerlijk zomerse ‘Lekker is dat’, geschreven door Anne West? Laat ons dan in een reactie weten welk boek volgens jou niet mag ontbreken in deze lijst van mooie boeken voor op vakantie! De actie loopt tot 21 mei 2017.

Let op: deze winactie is afgelopen. De winnaar heeft bericht gehad.

Gebruikte afbeelding via Shutterstock

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *