Boeken

10 tips voor meer zakelijk zelfvertrouwen op je werk

Privé voel je genoeg zelfvertrouwen, denk je er niet eens over na. Huis, boompje, beestje, vriendinnen, hobby’s; hierover heb je geen twijfels. Maar op je werk of als ondernemer is het vaak een ander verhaal, je zakelijk zelfvertrouwen is ver te zoeken. Carrière maken, zichtbaar worden, je punt maken of lastige presentaties geven en moeilijke vragen na afloop beantwoorden. Of dat negatieve stemmetje in je hoofd, jezelf affakkelen, hopen dat met hard werken je vanzelf wel promotie krijgt, acquisitie doen (jakkes!) en je salarisonderhandeling voorbereiden. Allemaal elementen in je werk of als zzp’er die je wellicht moeilijk of lastig vindt. Waarbij je twijfelt aan jezelf en het zelfvertrouwen ontbreekt.

Inhoudsopgave

Wil jij je zakelijk zelfvertrouwen een boost geven? Dan zijn deze tips voor jou!

Hierboven heb ik al het een en ander genoemd, maar wat denk je daarnaast bijvoorbeeld van die collega die veel minder weet en doet maar er toch met die promotie er vandoor gaat? Daar wordt je zelfvertrouwen ook niet beter van. Met werken kun je behoorlijk aan jezelf gaan twijfelen.

Hoe kom je hier vanaf? Hoe vergroot je je zákelijk zelfvertrouwen? Na een miskraam zag spreker, auteur en trainer Jikkie Has haar zelfvertrouwen door het putje verdwijnen. Als ze haar lijf niet eens kon vertrouwen, waar kon ze dan überhaupt nog op vertrouwen? Hoe ging ze weer in zichzelf geloven?

Jikkie Has is vervolgens de wetenschap in gedoken om hier antwoord op te vinden en kwam met pareltjes aan concrete inzichten weer naar boven. Zij heeft de meest interessante inzichten verzameld in haar boek ‘Zakelijk Zelfvertrouwen – Durf succesvol te zijn’. Conclusie: zelfvertrouwen is niet iets wat je wel of niet hebt: je kunt het heel concreet trainen!

boek zakelijk zelfvertrouwen

Heb jij door deze 10 tips vertrouwen in de aanpak van Jikkie gekregen? Bestel dan haar boek waar nog veel meer informatie in staat. Hiermee kan jij je zelfvertrouwen op zakelijk niveau nóg verder opkrikken. Het is geen rocket science, je moet het alleen wel even weten (en doen).

Is bovenstaande herkenbaar voor je en mis jij zakelijk zelfvertrouwen? Of blaak jij juist van vertrouwen? We lezen je reactie graag hieronder!

Extra cadeautje naast deze 10 tips: vraag hier gratis het digitale werkboek aan met maar liefst 26 oefeningen voor meer Zakelijk Zelfvertrouwen t.w.v. 10 euro: https://www.zakelijkzelfvertrouwen.nl/gratiswerkboek/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *