Boeken

Zoek je een tijdschrift voor kinderen? In deze lijst vind je de leukste!

Lezen is voor veel kinderen een uitdaging. Er zijn kinderen die je een plezier doet met een boek, maar er zijn ook heel veel kinderen die niet van lezen houden. Ze vinden het moeilijk, kunnen zich lastig focussen, of komen niet in het verhaal. Met een tijdschrift wordt het lezen voor kinderen leuker waardoor ze zich makkelijk laten verleiden om in de letters te duiken. We zetten de leukste tijdschriften voor kinderen op een rij voor je.

Verrassen je kind met een tijdschrift om hem of haar vaker te laten lezen. Of geef een tijdschrift gewoon als cadeautje aan een kind dat al wel graag leest. Het kan allebei!

tijdschrift voor kinderen
stockfoto van tiener die strip leest door tikcelo

Voor tieners die gek zijn op tijdschriften

Veel tieners denken misschien dat tijdschriften voor kinderen van hun leeftijd niet meer interessant zijn, maar niets is minder waar. Er zijn nog een heel aantal bladen die echt gericht zijn op deze doelgroep en menig jongen en meisje verslindt nog een van onderstaande tijdschriften.

National Geographic Junior

Wat mij betreft met stip op nummer één: de National Geographic Junior. De junior-versie van National Geographic Magazine. Iedere vier weken staat dit tijdschrift vol informatie over dieren, natuur, mensen, maar ook ruimtevaart, cultuur en techniek. De spannende reportages en uitgebreide artikelen maken dat je kind iedere keer weer voorzien wordt van spectaculaire informatie. Sta er niet raar van te kijken als je kind uitbundig begint te vertellen na het lezen van dit tijdschrift óf misschien wel tal van vragen begint te stellen.

Ook een blijvertje onder de tijdschriften voor kinderen; de Tina

Dit weekblad staat boordevol informatie over bekende nderlanders die deze jonge generatie aanspreekt. Met wekelijkse artikelen over mode, make-up en jongens een heel leuk tijdschrift voor meiden vanaf 10 jaar en ouder. Uiteraard zijn ook de strips een leuke toevoeging.

Panna!

Voor de meiden is er de Tina, voor de voetbal liefhebbers de Panna. Een stoer tijdschrift voor kinderen van 8 t/m 13 jaar. Toegegeven, het zal vaker gelezen worden door jongens maar we willen de stoere meiden niet uitsluiten natuurlijk.

Samsam

Samsam is een blad dat zich richt op kinderen all over the world. Het laat zien hoe kinderen in andere culturen leven en maakt thema’s beschikbaar die je in de andere tijdschriften niet tegenkomt. Samsam richtte zich eerst op de basisscholen maar is tegenwoordig ook als thuis abonnement te bestellen.

Meidenmagazine

Het tijdschrift Meidenmagazine is er voor meiden van 10 tot 15 jaar en komt maandelijks in de bus. Iedere keer staat dit tijdschrift boordevol mode- en make up tips, maar ook met nieuws over popsterren, bekende vloggers en ga zo maar door.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *