Levensstijl

Een tweedehands vintage kast in ons kantoor?

Al tijden speur ik marktplaats af naar een mooie tweedehands vintage kast voor op ons kantoor. Ik heb me bedacht dat de witte kantoorkasten plaats moeten maken voor wat meer (oude) gezelligheid. Oude gezelligheid in een nieuw jasje wellicht. En zo komt het dat we afgelopen weekend koers zetten richting Berghem om een nieuwe (oude) vintage kast op de kop te tikken.

tweedehands vintage kast

Zou die verkoper ons nu express in de maling hebben genomen?

Vanaf het moment dat we de kast thuis overeind zetten in de aanhanger bleek dat deze aan één zijkant en daar aan achterzijde helemaal verrot is. Het hout is daar door de enorme hoeveelheid vocht tweemaal zo dik geworden. En er zit nogal wat schimmel in de hoek.

Zo stom dat we daar ter plekke niet naar gekeken hebben! En nu bedenk ik me dus dat die verkoper iedere keer daar op de hoek bleef staan. Zou hij dat nu bewust hebben gedaan? Ik voel me dus een beetje opgelicht, maar ook gigantisch dom 😉 . Afijn, één ding is zeker. Dit is echt een tweedehands vintage kast!

Pimpen van dit vintage exemplaar

Ik weet nu in ieder geval wel zeker dat ik deze kast zonder gène kan pimpen. Ik hoef me niet te bedenken dat het wellicht zonde is om zo’n retro kast te schilderen en dat hij hierdoor misschien zijn vintage waarde verliest. Deze kast heeft namelijk niet veel waarde meer, haha. Het wordt dus een heel project om deze kast weer een beetje mooi te maken, maar ik ga mijn best doen. We hebben geen haast, dus ik ga op mijn gemak met deze kast aan de slag. En ik heb één gelukje…. aan de zijkant en de voorkant zie je he-le-maal niets van deze ellende.

Anders had ik bij bij aankoop wel gezien 🙂 .

Wat zou jij doen? De vintage kast behouden of op hoge poten in de telefoon klimmen? En ps… mocht je een idee hebben hoe ik deze schade eventueel kan oplossen, dan hoor ik dat natuurlijk ook graag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *