Reizen

Ons coronajaar tot nu toe; ik heb de mooiste herinneringen vastgelegd.

Het lijkt inmiddels inderdaad ‘het nieuwe normaal’ te zijn geworden. Corona maakt onderdeel uit van ons leven en de vraag is voor hoe lang. Ondanks dat er heel veel mensen direct geconfronteerd zijn met de nare gevolgen van Corona moet ik je zeggen dat wij hier gelukkig tot nu toe niet zoveel last van hebben (gehad). Ik heb de mooiste herinneringen aan dit coronajaar tot nu toe vastgelegd in een fotoboek om ook het goede gevoel aan dit jaar te bewaren.

Want toen ik van Smartphoto de vraag kreeg of ik ons coronajaar vast wilde leggen in een fotoboek vond ik dat eigenlijk een heel goed idee! Ik maak bijna nooit fotoboeken, maar ik maak wel heel veel foto’s. Maar omdat dit jaar tóch een bijzonder jaar is bedacht ik me dat het wel leuk zou zijn om hier het een en ander van vast te leggen. Ook om de goede dingen van dit jaar te kunnen herinneren. Voor ons én voor de kinderen later.

weekendje Breskens in coronajaar fotoalbum om mooie herinneringen vast te leggen voor later

Weekendje Breskens met het gezin in coronajaar fotoboek

Ons weekendje Breskens mag uiteraard ook niet ontbreken bij onze vakantieherinneringen. Een weekend waarin Lotte en Frank op de motor naar Breskens reden en Luc en ik een dag later met de auto onderweg gingen. Een weekend van strandwandelingen, uitwaaien, met het pontje naar Vlissingen en lekker eten. Alleen op de pont moesten we de mondkapjes op, maar verder was het gewoon genieten.

Conclusie van het vastleggen van onze uitstapjes en activiteiten van ons coronajaar in een fotoboek

Zoals ik hierboven al had aangegeven maak ik eigenlijk nooit geen fotoboeken. Bij het maken van dit fotoalbum van ons coronajaar werd ik eigenlijk al overspoeld door alles wat we nog hebben kunnen doen. Maar stiekem was ik ook een beetje zenuwachtig in afwachting van de post. Zou ik het wel goed gedaan hebben? Geeft het boek hetzelfde gevoel weer als ik ervaren heb tijdens het maken ervan? Bij het in handen krijgen van het fotoaboek met harde kaft waren mijn zenuwen direct van de baan. Wat een prachtig boek is het geworden vol foto’s van al onze belangrijkste momenten dit jaar. Ook de kinderen waren direct enthousiast, zelfs Luc die zichzelf nooit goed op de foto vindt staan 😉 .

Al met al ben ik dus superblij met dit topidee van Smartphoto. 2020 blijkt tot nu toe een bewogen jaar geweest, maar we hebben ook enorm veel leuke dingen kunnen doen en daar ben ik ontzettend dankbaar voor. Het ‘bewijs’ staat hier te pronken in de kast!

Fotoalbums online maken met terugwerkende kracht

Het was best wat werk, dat moet ik toegeven. Het uitzoeken van de mooiste foto’s is eigenlijk de grootste klus. Het maken van het fotoboek zelf is daarna eigenlijk best simpel. Het gevoel dat dit boek me gaf op het moment dat ik het voor het eerst opensloeg heeft ervoor gezorgd dat ik -met terugwerkende kracht- de afgelopen 15 jaar in online fotoalbums wil gaan ‘vatten’. Het zal een hele klus zijn, maar ik ben ervan overtuigd dat dit toch fantastisch is. Voor ons voor nu, maar ook voor de kinderen voor later.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *