Reizen

Je herfstvakantie in Nederland doorbrengen; 10 heerlijke plekjes voor een midweek weg

Over een aantal weken is het alweer zover; tijd voor herfstvakantie in Nederland! De zomervakantie lijkt nog maar kort geleden maar ik kan je verzekeren… hier in huis kijken de kinderen alweer uit naar de herfstvakantie. Een populaire week in het najaar om -na de start van een nieuw schooljaar- even lekker in Nederland door te brengen. Een midweek weg in de herfstvakantie is heerlijk toch!

Uit onderzoek van reisorganisatie Belvilla blijkt dat Nederland als vakantieland in de herfstvakantie het meest populair is onder Nederlanders (56% van de boekingen), Duitsers (37%) en Belgen (7%).

Inhoudsopgave

Wanneer valt de herfstvakantie in Nederland?

Altijd handig om te weten als je een midweek weg wilt boeken wanneer de herfstvakantie in Nederland valt. In 2020 is dat:

Herfstvakantie 2020 – Nederland

Basis- en voortgezet
onderwijs
Regio Noord 10 okt 2020 t/m 18 okt 2020 Week 42
  Regio Midden 17 okt 2020 t/m 25 okt 2020 Week 43
  Regio Zuid 17 okt 2020 t/m 25 okt 2020 Week 43

Een midweek weg in Nederland tijdens herfstvakantie

De herfstvakantie wordt meestal iets anders ingestoken dan een zomervakantie, of dat men nu een midweek in Nederland op vakantie gaat of daar buiten. Omdat er ‘maar’ een weekje weg geboekt kan worden zoeken de meesten het vaak dichter bij huis, in eigen land dus. Liever een dagje weg? Dan is Paleis ’t Loo echt een aanrader voor het hele gezin!

Daarnaast is een zonvakantie niet hetgeen waar we ons op instellen. We gaan nog wel steeds graag richting het strand in de herfstvakantie, maar ook de bossen en de Veluwe scoren erg hoog als het gaat om een weekje of midweek weg. Lekker eikels zoeken in het bos, pannenkoeken eten op de terugweg richting je vakantiehuisje en samen spelletjes doen als het wat guurder weer is.

Uiteraard zijn de vakantieparken in trek tijdens een midweek weg in de herfstvakantie in Nederland. Mooie parken als deze van Landal en Beekse Bergen zijn erg populair (lees ook mijn review over het Safari Resort). Maar ook minder bekende vakantieparken doen het goed.

Tip: check hier de beste vakantieparken waar je nog terecht kan in de herfstvakantie.

Waar hebben we behoefte aan tijdens onze herfstvakantie in een huisje?

Bij het zoeken naar vakantiehuisjes in Nederland wordt er voor een midweek weg in de herfstvakantie het meeste gezocht op zwembad, wifi en ligging aan zee. Grappig is ook om te zien dat een deel van de vakantiegangers specifiek zoekt op ‘op een vakantiepark’ en een deel juist niet op een vakantiepark wil zitten.

Update midweek weg herfstvakantie: augustus 2020

Top 10 waarop gezocht wordt bij het boeken van een midweek weg in de herfstvakantie

 1. Zwembad
 2. Wifi
 3. Niet op een vakantiepark
 4. Op een vakantiepark
 5. Aan zee
 6. Privé zwembad
 7. Vrijstaand huis
 8. Vaatwasser
 9. Geschikt voor kinderen
 10. Omheinde tuin

Top 5 populairste regio’s in de herfstvakantie in Nederland onder Nederlandse gasten: 

 1. Gelderland
 2. Limburg
 3. Noord-Holland
 4. Noord-Brabant
 5. Overijssel

Wil je graag nog een midweek weg boeken in de herfstvakantie in Nederland kijk dan nu eventjes rond op internet, want er zijn nog de nodige accommodaties te boeken met korting. Bij Landal geven ze 30% korting bijvoorbeeld en ook bij Bungalows.nl vind je allerei last minutes om te boeken.

Favoriete adresjes voor een heerlijke herfstvakantie in Nederland, voor een week of midweek weg

Ook wij vinden het heerlijk om tijdens de herfstvakantie een weekje op midweek weg te gaan. Dit jaar weet ik eerlijk gezegd nog niet of het er van gaat komen met de klussen in ons huis en de afspraken die ik voor mijn bedrijf heb staan, maar ik geef je wel graag inspiratie!

midweek weg herstvakantie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *