Reizen

Sevilla; de verrassende hoofdstad van Andalusië

Een citytrip naar Sevilla maken, met of zonder kinderen, met deze tips is het zeker een succes! Zo maak je er een toffe stedentrip van! Sterker nog, als je met je kinderen, met je lief, of met een vriendin een citytrip naar Sevilla wilt maken, dan geven we je graag nog wat extra tips mee. Met deze 6 tips kom je zeker op plekken die de moeite waard zijn om te bezoeken tijdens je stedentrip.

Inhoudsopgave

6 tips voor je Sevilla citytrip

De grootste stad in het zuiden van Spanje kent een rijke historie, veel bezienswaardigheden en binnen drie uur vliegen kun je al genieten van de Andalusische zon! Sevilla is nog niet overspoelt met toeristen en juist dát maakt een citytrip naar deze plek ook zo leuk (en deze tips natuurlijk). Daarnaast biedt deze stad een enorme verscheidenheid aan gebouwen en kunstwerken. Kinderen mogen bijna overal gratis naar binnen, wat de stad ook uitermate geschikt maakt voor een citytrip met het hele gezin!

Hier zijn onze 6 tips voor een stedentrip naar Sevilla, waarbij de eerste stap het boeken is. Tip voor het boeken van een weekendje Sevilla is om bij Stedentrips.nl te kijken. Hier kan je in een keer zoeken met jouw gewenste datum om hotel én vlucht te boeken. Zo weet je zeker dat je een snelle directe vlucht te pakken hebt en je in een fijn en goed verzorgd hotel terecht komt.

Plaza de Toros in Sevilla

Tip: er zijn ook fiets tours die je kunt boeken in o.a. Nederlands (Baja Bikes). Dit is een leuke activiteit aan het begin van je citytrip, zo krijg je nog meer leuke feitjes en handige tips mee over Sevilla. Je fietst langs alle bezienswaardigheden en als je de volgende dag een bezoekje brengt aan bijvoorbeeld de kathedraal, weet je er al gelijk veel meer over. Daarnaast kun je vragen naar leuke plekjes om te eten. Grote kans dat jij bij een onbekend, super gezellig restaurantje uitkomt waar je heerlijk kan eten! De locals weten toch nét wat meer.

Prijs tour (Baja Bikes): €25,- pp / kinderen inzitje achterop gratis

6. Zonder kaart ronddwalen in de Joodse buurt

Een van mijn favoriete dingen (en tips) om te doen tijdens een citytrip is zonder kaart of Google Maps, rond te wandelen, zo deed ik dat ook in Sevilla. De Joodse wijk Santa Cruz leent zich daar uitstekend voor. Via een poort naast Real Alcázar duik je de smalle steegjes in die gevuld zijn met charmante winkeltjes en knusse eettentjes. Als je nog op zoek bent naar een hotel, is het aanrader om in deze buurt of net erbuiten iets te zoeken. De hoofdstad van Andalusië is in ieder geval een verrassende en bovenal prachtige oude stad om te bezoeken!

Ben jij van plan om naar Sevilla te gaan? Of ben je nog zoekende naar een leuke bestemming? Een overzicht van de leukste bestemmingen voor het voorjaar vind je ook op Stedentrips.nl. Sevilla is uiteraard ook in deze lijst opgenomen. Weet in ieder geval dat een citytrip naar Sevilla een echte aanrader is en dat deze stad mijn favoriete stad van Spanje is.

Dit artikel is in samenwerking opgezet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *