Huishouden

De ROIDMI stofzuiger; een snoerloos monster

Vorig jaar ontving ik een ROIDMI stofzuiger, de RS60, om ervaring mee op te doen en een review over te schrijven. Ik heb hem inmiddels dus al een aantal maanden in gebruik en kan je er het nodige over vertellen. De ROIDMI is overigens relatief nieuw op de Nederlandse markt (of eigenlijk de Benelux) dus wellicht heb je er nog niet eerder van gehoord. Lees dan zeker onderstaande review even voor wat meer informatie over deze snoerloze steelstofzuiger.

Inhoudsopgave

Een snoerloze stofzuiger; mijn ideaal om even snel tussendoor te stofzuigen

Om te beginnen zou ik het wel van de daken willen schreeuwen; zo’n snoerloos monster is écht heel prettig om er even snel bij te pakken. En niets is dan weer zo fijn dan ‘even snel’ te stofzuigen in plaats van dat je er een hele klus van maakt. Met een stofzuiger met snoer is voor mij de drempel toch net wat hoger om die erbij te pakken dan met een snoerloze stofzuiger zoals de ROIDMI. Score één-nul dus voor de ROIDMI RS60 in deze review.

Zeker omdat we het laatste jaar met zijn allen veel meer thuis zijn is het ook écht nodig om er regelmatiger de stofzuiger bij te pakken. En de kinderen vinden dit natuurlijk altijd rete irritant. Vanwege de herrie. Wat dat laatste betreft is de ROIDMI niet anders dan iedere andere stofzuiger vind ik. Hij maakt herrie, ook al zou hij iets stiller zijn dan de gemiddelde stofzuiger hij kan niet op tegen onze stille stofzuiger (met snoer). Zeker als je de middelste of de hoogste stand kiest met betrekking tot een sterkere zuigkracht, wat ik automatisch doe omdat ik hem anders net iets te licht vind zuigen maakt hij wat mij betreft net zoveel geluid als een andere stofzuiger. Maar dat komt misschien wel omdat ik onze eigen stille stofzuiger gewend ben dus.

ROIDMI RS60 met dierenborstel

Als laatste kan je er ook nog een dierenborstel op plaatsen zodat je zelfs je dier kan stofzuigen. Er zijn honden en katten die dat heerlijk vinden, maar die van ons niet. Het is zelfs zo erg dat ze vertrekken als ik in de buurt kom met mijn stofzuiger, haha.

Een nadeel van deze stofzuiger is dat de kop lang niet overal onder past. Is overigens een nadeel van alle steelstofzuigers vind ik, dus daarin wijkt de ROIDMI RS60 niet af van andere stofzuigers.

Zou ik na deze review de ROIDMI RS60 stofzuiger zelf aanschaffen?

Nu moet ik toegeven dat wij ook 2 robotstofzuigers hebben lopen iedere avond/nacht. Overdreven zou je denken, niet eentje maar maarliefst twee. Maar in ons geval is dat niets teveel aangezien we eigenlijk twee huizen aan elkaar hebben. In beide huizen loopt er eentje 😉 . En met onze huisdieren (1 hond en 3 poezen) spreekt het voor zich dat hier veel gestofzuigd moet worden. Toch doen de robotstofzuigers niet alles dat je zou willen.

En vaak is het ook nog zo dat het verharen van de dieren, óf het rommelen van de kinderen ervoor zorgt dat er tussendoor ook nog even snel gezogen moet worden. Meestal niet heel het huis, maar wel ‘her en der’. En juist daarvoor vind ik de ROIDMI een hele fijne steelstofzuiger. Je pakt hem er zo even bij. Ik neem hem ook simpel mee naar boven om daar even snel te zuigen, nog zo’n voordeel van zo’n lichte snoerloze stofzuiger. Ik durf de ROIDMI RS60 dan ook zeker aan te raden.

Wil je meer informatie? Lees hier meer over deze (en andere) steelstofzuigers.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *