GEZONDHEID

Een diffuser met etherische olieën gebruiken als je huisdieren hebt; kan dat?

Jaren geleden stond ik er eerlijk gezegd niet bij stil dat huisdieren last zouden kunnen hebben van geurverfrissers in huis. Beetje dom van me, want ik weet natuurlijk best dat de neus van onze hond het een stuk beter doet dan die van ons. Sinds een tijdje heb ik diffusers in huis waarbij ik met etherische olie werk en ik vroeg me dan ook af of dat kwaad kan met huisdieren. Wil jij hier meer over weten? Lees dan zeker even mee.

Eerder al schreef ik een review over Geurwolkje en ook nu heb ik weer wat etherische olie besteld voor in de diffusers die ik van hen in huis heb. Maar wel pas nadat ik wat onderzoek gedaan heb naar het gebruik van geurverfrissers in je huis in combinatie met huisdieren. Gewoon om toch even zeker te weten wat nu wel en niet kan.

aroma diffuser gebruiken met huisdieren, kan dat?

Extra tips voor als je een diffuser met etherische olie gebruikt en je huisdieren hebt

  • Zorg ervoor dat je altijd een deur open hebt staan in de ruimte waar je de diffuser aanzet. Zo kan je huisdier altijd de ruimte verlaten als het hem teveel wordt.
  • Natuurlijke ventilatie blijft altijd belangrijk, ook als er een deur naar een andere ruimte openstaat.
  • Geen pure etherische olieën druppelen op de vacht van je huisdier of op een halsband of iets dergelijks. Gebruik de olie alleen in je diffuser.
  • Merk je dat je hond of kat afwijkend gedrag vertoont zoals zwakheid, niet op de benen kunnen staan, braken of iets dergelijks. Stop dan per direct het gebruik van je etherische olieën en raadplaag de dierenarts.

Als je echter zorgt voor de maatregelen zoals ik hierboven beschreven heb, dan zou het helemaal geen probleem mogen zijn om zo nu en dan een lekker geurtje te verdampen in je aroma diffuser. Enjoy!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *