Seksleven

Je eigen schaamlippen of een designervagina: hoe mooi vind jij je vagina eigenlijk?

Hoe trots ben jij op je vagina? We weten het: ’t is een beetje een gekke vraag. Een vraag die weinig gesteld wordt, ook. Maar wel een vraag die best gesteld mág worden, toch? Sterker nog: met enige regelmaat wordt ‘ie ook gesteld. In onderzoeken. En wat blijkt? Er zijn nog steeds veel vrouwen die hun vagina maar een lelijk ding vinden. En een heleboel vrouwen vinden het ook nog steeds een gênant onderwerp. De Belgische seksuologe Goedele Liekens vindt dat daar onderhand wel eens verandering in mag komen. En ik ben het eigenlijk wel met haar eens! Daarom hebben we het dit keer gewoon eens over vagina’s en schaamlippen.

Lees ook: Zo pak je vaginale afscheiding aan

Inhoudsopgave

Our lips are sealed

Schuif aan bij de gemiddelde mannenavond en er is één rode draad in de gespreksstof. Offe, een vleeskleurige draad, als je begrijpt wat ik bedoel 😉 . Inderdaad: de penis. Mannen lijken een stuk loslippiger te zijn als het om hun geslachtsdeel gaat, dan wij dames. Ook opvallend, en nu quote ik Goedele even: ‘de penis is er maar in drie maten. Groot, enorm, en gigantisch.’ Er zal vast hier en daar ook een minder zelfverzekerde man – en dito penis – tussen zitten. Maar over het algemeen kunnen we voorzichtig concluderen dat de meeste heren toch best trots zijn over wat ze in huis hebben. Of in de broek.

schaamlippen of designervagina

Noem je schaamlippen voortaan trotslippen

What’s in a name? Die naam, die zegt eigenlijk al veel. Schaamlippen. De Nederlandse taal is de enige waarin de labia (klinkt al beter toch?) het voorvoegsel ‘schaam’ hebben gekregen. Volgens Goedele Liekens mag dat wel eens veranderen. Want we hebben het ook niet over de schaam-eikel, of de schaambal.

Heb jij een idee? Hoe zouden we schaamlippen nou eigenlijk beter kunnen noemen? Goedele had zelf al een ideetje bedacht: trotslippen. Vind jij dat ook beter klinken? Of heb je zelf een idee voor een goede naam? Draag dan jouw steentje bij om het taboe rond de vagina te doorbreken.  Stem op een alternatieve naam, of deel je eigen idee. En wie weet win je nog een sex class van Goedele Liekens ook, of haar nieuwe Vaginaboek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *