Kinderen

Je puber loslaten? Met een beetje pubermanagement komen we er wel…

Het is een tijd geleden dat ik over mijn puber schreef en al helemaal over het loslaten van die puber. En dat komt omdat ik continue in een tweestrijd verwikkeld zit met mezelf. Naast -uiteraard- de strijd die ik met onze puber heb. Want hoe trots ik ook op hem ben, man man man wat kunnen pubers het bloed onder je nagels vandaan halen! En dan vindt men nog dat je je puber moet loslaten. Hoe dan?

Inhoudsopgave

Pubermanagement en je puber loslaten; alle hulp is welkom!

Ik word enigszins getriggerd door het boek ‘Pubermanagement voor mannen‘ van Henk Hanssen. Hij vroeg me of ik interesse had om zijn boek te lezen en dat leek me een goed idee. Met name omdat wij te kampen hebben met een puberzoon in huis van 17 en een beginnende puberdochter van 12. En eigenlijk kan ik daar zelf ook wel een boek over schrijven. Over hoe het niet moet dan hè. Ik wil overigens eerst nog even aangeven dat dit boek dan wellicht ‘voor mannen’ in de titel heeft staan, maar het is net zo nuttig voor vrouwen. Of voor vrouwen die ook hun man proberen mee te krijgen in het opvoeden en loslaten van hun puber.

Dus ik ben aan het lezen geslagen. En ook al doen wij al veel dingen goed (denk aan kleedgeld en zo), er gaat ook nog een hele hoop mis.

Hoe herkenbaar, ik hoor het die van ons zo zeggen! Een van de illustraties in het boek Pubermanagement voor Mannen.

Waarom het boek Pubermanagement voor mannen zo handig is

  • 256 pagina’s vol informatie over je puber en het puberbrein
  • Eenvoudig en goed leesbaar uiteengezet in to-do lijstjes en stappenplannen en ondersteund met leuke illustraties
  • Gebaseerd op wetenschappelijke onderzoeken en toch luchtig en humoristisch geschreven
  • Zie het als een kompas dat je door de puberteit heen kan loodsen!
  • Inclusief een puberwoordenboek met straattaal zodat je je puber écht gaat begrijpen (voor zover dat kan)

Tot slot wil ik je meegeven dat je -als je vol emotie zit door bijvoorbeeld een aanvaring met je puber- er goed aan doet om dit boek er bij te pakken. Ik bemerk bij mezelf dat ik dan direct uit de emotiestand getrokken word. En dat blijft een van de belangrijkste kenmerken voor een goed gesprek met je puber. Zorg dat je zelf niet te emotioneel bent.

Het boek kost € 19,95, is heel handig voor jezelf als je pubers hebt, maar ook tof om cadeau te geven!

Winactie

Heb jij er ook zo nu en dan behoefte aan om te lezen dat je niet de enige bent en wil je jezelf verdiepen in hoe je (nog) beter metje puber kan omgaan?

Ik mag 2 exemplaren van Pubermanagement voor mannen weggeven. En zoals ik al zei… ook voor vrouwen zeker aan te raden. Wil je kans maken op dit boek? Geef dan hieronder in een reactie aan welke eigenschap van je puber jij het moeilijkst vindt om mee om te gaan.

De winactie loopt tot en met 30 december 2021, daarna trekken we de winnaars die automatisch bericht krijgen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *