Huishouden

Thomas AQUA+ Pet & Family; review en test ervaringen

Ik heb lang op me laten wachten met deze review van de Thomas AQUA+ Pet & Family, en dat is niet geheel zonder reden. Om te beginnen heb ik het enorm druk gehad met verbouwen, maar buiten dat werd ik ook een beetje zenuwachtig van de gebruiksaanwijzing 😉 . Heel duidelijk allemaal hoor, maar omdat het een bijzondere stofzuiger en waszuiger ineen is, is hij natuurlijk niet te vergelijken met een standaard stofzuiger waarvan je de stekker in het stopcontact steekt en aan de slag gaat. Ik moest me eerst voorbereiden. En dat stelde ik een beetje uit. Herken je dat?

Het legen van de vuilwatertank is een makkie. Je zet je stofzuiger uit, haalt de vuilwatertank eruit en vult deze nog bij met wat extra water. Dan draai je de tank even een beetje rond zodat het water ook bij de randen komt. Legen doe je daarna het beste in het toilet. Vervolgens even omspoelen, het filter schoonspoelen en je bent klaar. Dit lijkt wellicht veel werk, maar viel mijn niet tegen qua tijd. Wel stata het me een beetje tegen dat je alle rommel (en dat is nogal wat hier) dus door het toilet wegspoelt. Liever leeg ik toch een zak of reservoir met haren, zand en meer zooi in de kliko. Dat kan overigens met de Thomas AQUA+ Pet & Family dus ook als je de stofzuigerzak gebruikt.

Natzuigen

Deze functie heb ik zelf nog niet gebruikt. Gevoelsmatig is het eenvoudiger om even gauw een dweil te pakken dan de stofzuiger tevoorschijn te halen, maar misschien vergis ik me.

Eindconclusie review Thomas AQUA+ Pet & Family

Ik som even kort op hoe ik de Thomas AQUA+ Pet & Family ervaar in het gebruik:

Voordelen van de AQUA+ Pet & Family van Thomas

  • Uitstekende zuigkracht
  • Fijn voor waszuigen van een gladde harde vloer
  • Het schoonmaken lijkt wellicht veel werk maar valt me niet tegen

Nadelen van de AQUA+ Pet & Family van Thomas

  • Hij maakt behoorlijk wat geluid
  • Waszuigen van een oneffen vloer is niet echt handig
  • Het kopstuk wat je gebruikt voor een harde vloer staat redelijk haaks op de vloer. Logisch waarschijnlijk, maar het betekent wel dat je er niet makkelijk mee onder kasten of de bank komt.

Je koopt de Thomas AQUA online bijvoorbeeld bij Bol.com voor € 249,99.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *