Huishouden

Je vloer dweilen, milieuvriendelijk, makkelijk én streeploos.

Een artikel over de vloer dweilen, het moet niet gekker worden 😉 . Maar het moest er toch van komen, met name omdat ik een hekel heb aan dweilen maar het nu een stuk eenvoudiger is geworden. En dat wil ik wel even delen natuurlijk.

Waarom ik een hekel heb aan dweilen? Zodra de kinderen binnenkomen (met of zonder hond), lijkt al het dweilwerk voor niks geweest. Binnen no time is de vloer weer smerig. Dat klinkt vast wel herkenbaar. Je hebt maar heel even eer van je werk. Daarnaast kan ik ook niet zeggen dat de vloer dweilen nou mijn grootste hobby is. Getver. Heb jij er ook zo’n pesthekel aan? Dan lees je in dit blog tips die het werk met deze dweilmop toch iets draaglijker maken. Sommigen onder ons gaan het misschien zelfs leuk vinden, daar ben ik van overtuigd na het testen van deze vloerdweil.

Inhoudsopgave

Mijn vloer dweilen: met de perfecte dweilmop gaat het nog net

De stofzuiger is mijn beste vriend. Kwestie van een nachtje wachten en de robot stofzuiger heeft zijn werk weer gedaan. Jammer genoeg dweilt hij de vloer niet maar zorgt hij er alleen voor dat al het losse vuil verdwijnt.

Aan dweilen heb ik altijd al een hekel gehad en dat is met de komst van de robotstofzuiger dus nog niet verholpen. Je kan nooit doorwerken met dweilen. Iedere keer moet je de dweil weer uitspoelen en uitwringen. Ik vind het een gerotzooi met water en het duurt een eeuwigheid voordat de vloer weer droog is na een dweilbeurt. Een lenteschoonmaak wordt bij mij dus niet met plezier gedaan. En dan heb ik het nog niet eens over de uitgedroogde handen die je ervan krijgt.

Nee, mijn hobby zal het nooit worden. Toch kan je het dweilen van je vloer best een stukje makkelijker maken. Anno tegenwoordig is het wring-werk er niet eens meer bij! Heb jij al een fijne dweilmop tot je beschikking? Want het juiste materiaal, is in dit geval écht het halve werk ben ik achter gekomen.

Huisdieren, mannen en kinderen kunnen er nogal eens voor zorgen dat je vloer niet meer zo stralend schoon is. Ik zelf ben daar natuurlijk niet schuldig aan, want ik weet wat er moet gebeuren als de vloer vies is. Nu heb je dat met veel vloeren niet eens echt in de gaten. Neem bijvoorbeeld onze lichte houten vloer die we eerst hadden, daar zag ik lang niet alles op. Maar dat wil dus niet zeggen dat het niet vies was. Pas met de gietvloer die we nu hebben zie ik écht hoe smerig je vloer kan zijn. Blegh.

Wil je mijn review niet verder lezen maar gelijk een kijkje nemen op de website waar deze fijne dweil vandaan komt?

Hoe ik aan deze dweilmop ben gekomen

Geen overbodige luxe dus om er af en toe eens een grondige dweilsessie aan te besteden. Toch stel ik de vloer dweilen vaak uit omdat ik het mezelf niet makkelijk maakte. Tot vorige maand. En dat alles vanwege een ontmoeting met Angel tijdens het Mandala festival. Hangend in een zitzak kwamen wij samen aan de praat (kennis gemaakt door wederzijdse vrienden) over ons werk. Ik vertelde hem alles over het bloggen en hij over zijn schoonmaakbedrijf en de perfecte dweilmop.

Hij gaf me aan dat hij me zo’n dweil zou toesturen om uit te proberen en dat deed hij. Al maanden staat die dweil me aan te kijken (oftewel… de doos waar de dweilmop in zit), maar de vloer ermee dweilen? Ho maar. Dat zag ik nog niet zitten. Typisch mijn uitstelgedrag. En de afgelopen maanden heb ik er ook geen zin in gehad. Alle ellende en verdriet van mijn vader en nu mijn schoonvader gaan je niet in de koude kleren zitten.

Hier zie je hoe het water uit de steel komt, ideaal!

3. Ga voor een systeem dat geen schoonmaakmiddel nodig heeft

Nog meer tijd besparen? Dan hebben we nog meer goed nieuws: je vloer dweilen kan ook zonder schoonmaakmiddel. Beter voor de vloer, beter voor je huid en beter voor het milieu. Bij dit dweilsysteem heb je helemaal geen reinigingsmiddelen meer nodig. En dat is wel zo makkelijk! Daarnaast is het een mooie manier van besparen en consuminderen.

4. Gebruik een microvezel dweil

Je vloer dweilen zonder schoonmaakmiddel, dat kan dus prima! Mits je met het juiste materiaal werkt. Gebruik microvezel doeken. Die zijn juist heel geschikt voor schoonmaken zonder reinigingsmiddelen. Sterker nog, een dweilmop van microvezel zal zijn werk juist minder goed doen wanneer je er schoonmaakmiddel bij gebruikt. Wanneer je alleen dweilt met water, en je microvezel dweil wast op 60 graden (zonder wasverzachter) zal deze het langst meegaan. Het principe is eigenlijk gelijk aan de Jemako doeken.

5. Een praktische vloer helpt ook met vloer dweilen

Goed, een heel nieuwe vloer aanschaffen alleen om het dweilen van je vloer makkelijker te maken gaat misschien iets te ver. Maar als je toch op zoek bent naar een nieuwe vloer, dan is het wel verstandig om ook te kijken naar praktische zaken. Een houten vloer is prachtig, maar niet zo gemakkelijk schoon te houden. Aan de andere kant zie je het vuil er een stuk minder goed op waardoor je misschien minder vaak dweilt… Dat is natuurlijk ook een (minder hygiënische) oplossing 😉 .

Wil je ook je vloer dweilen met de perfecte dweilmop?

Dan kan ik je een bezoekje aan de website van Angel Nellen – ThuisSchoonmaken.nl aanbevelen. Ze hebben van alles, ook die microvezeldoeken voor het gewone poetsen. En met deze dweil, dweil je een vloer van 60m² in één keer!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *