Beauty

Natuurlijke shampoo bars en deodorant; duurzame producten in de badkamer

Ik word blij van duurzaam. Steeds meer worden wij ons ervan bewust hoe belamgrijk het is om als individu je steentje bij te dragen aan het milieu. In het groot doen we dat al met onze zonnepanelen en het scheiden van afval en dergelijke. Maar wacht dacht je van al het plastic in je badkamer? Hoeveel duurzame producten gebruik jij al in je badkamer? Wij inmiddels wat meer, stap voor stap ontdekken wij de shampoo bars en de natuurlijke deodorant. En we zijn er blij mee!

Inhoudsopgave

Natuurlijke badkamerproducten; deodorant en shampoo bars en nog veel meer!

Ik moet eerlijk bekennen dat het wel wat ingewikkeld was om ook de kinderen aan deze duurzame badkamer producten te krijgen. Niet dat ze iets tegen duurzaam hebben natuurlijk, zeker niet. Maar je merkt dat bepaalde gewoontes niet zo makkelijk te doorbreken zijn. Eenmaal gewend aan doucheschuim en shampoo uit de fles maakt dat puberzoon en tienerdochter toch wel raar opkeken toen ik met deze bars van Paper & Boo aan kwam zetten.

Bizar eigenlijk. Vroeger wist je niet anders dan je te wassen met een stuk zeep en inmiddels is het enorm ingeburgerd om plastic badkamerproducten te gebruiken. Nergens voor nodig en onnodig belastend voor het milieu als die plastic flessen die na eenmalig gebruik in de prullenbak verdwijnen. Ik ben dan ook van mening dat het gebruik van natuurlijke shampoo bars en natuurlijke deodorant bij ons in huis een gewoonte moet worden. Het zal nog wel even wennen zijn voor de kinderen, maar het hoort eigenlijk in het rijtje thuis van het licht uitdoen en de deuren achter je kont sluiten. Vind je ook niet?

natuurlijke badkamer producten, shampoo bars, handzeep en deodorant in een blikje

Natuurlijke producten in natuurlijke verpakkingen

Naast dat we een stap in de goede richting maken met de natuurlijke badkamer producten zelf zijn ook de verpakkingen die ze gebruiken 100% biologisch afbreekbaar en gemaakt van gerecycled karton.

Het enige jammer is dat inmiddels de bamboe zeepschaaltjes uitverkocht zijn. Juist die zorgen ervoor dat je shampoo bars en body bars nog langer meegaan omdat ze goed kunnen drogen door deze zeepschaaltjes. Buiten dat staat dat bamboe heel tof in de badkamer! Afijn, mocht je ook wat meer natuurlijke producten zonder plastic verpakkingen in de badkamer willen proberen dan kan ik je deze bars zeker aanraden. Of maak jij al gebruik van natuurlijke handzeep en shampoo bars?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *