Reizen

Een verblijf in Landal Bad Kleinkirchheim, hoe bevalt dat?

Een paar maanden geleden wisten we niet of dat onze vakantie door zou gaan, maar inmiddels hebben we er een heerlijk weekje Karintië Oostenrijk op zitten met de kinderen. We verbleven bij Landal Bad Kleinkirchheim en ik neem je graag mee in onze vakantie perikelen, zoals altijd.

Inhoudsopgave

Op vakantie naar Oostenrijk; de tweede keer Landal, maar voor het eerst in Bad Kleinkirchheim

Een paar jaar geleden hebben we onze eerste zomervakantie met de kinderen in Oostenrijk doorgebracht. Destijds zaten we in Viehhofen en dit keer wilden we graag een ander deel van Oostenrijk ontdekken. Op naar Karintië dus! Ook nu zijn we weer naar een Landal park gegaan, Bad Kleinkirchheim. We hebben zeer goede herinneringen aan de vorige keer dat we met Landal op vakantie zijn gegaan, dus waarom nu niet nog eens?

Direct naar de website van Landal zelf

Je vakantie doorbrengen in een appartement?

Ik kan me voorstellen dat je daar wat huiverig voor bent, voor het doorbrengen van je vakantie in een appartement. Maar wij hebben het nu voor de tweede keer gedaan en ik kan je zeggen; het is helemaal oké! Zeker in een land als Oostenrijk, want daar ga je toch écht naartoe om ook wat van de omgeving te zien. Zoek je een bak-en-bruin vakantie dan is Oostenrijk misschien niet je eerste gedachte, maar in alle andere gevallen kan ik je dit land zeker aanbevelen.

Wij zijn zelf niet zo van de bak-en-bruin. Alhoewel ik echt wel van een middagje strand kan genieten ben ik meer van het ontdekken van de omgeving, de natuur en de steden. In dat geval is een appartement helemaal geen probleem, want we zijn toch veel van huis. Als we dan al veel in de natuur gewandeld hebben bijvoorbeeld, vind ik het helemaal niet erg om op het eind van de middag nog even op mijn balkon te zitten in plaats van in een ruime tuin of een stuk gras voor mijn tent.

barbeque op Landal park in Oostenrijk

Wij zijn namelijk nogal van het erop uit trekken en kijken hoe de dag loopt. Het enige wat we wel gedaan hebben is iedere ochtend broodjes laten bezorgen. Die hingen mooi aan onze voordeur en daarmee waren we van ontbijt en lunch voorzien. Overgebleven broodjes van het ontbijt verdwenen namelijk – belegd en al- in de rugzak om in de middag ergens boven op de berg op te eten.

Wat hebben wij gedaan in de omgeving van Bad Kleinkirchheim in Oostenrijk

Uiteraard ga ik hier nog uitgebreider op in in volgende blogs, maar ik wil je toch alvast even meegeven dat ook deze omgeving weer fantastisch is voor allerlei dagtrips. Wij hebben de Kärnten card geregeld voor deze vakantie in Karintië waarmee je meer dan 100 gratis entrees hebt. Je kan hiermee allerlei mooie bezichtigingen, dierenparken, zwembaden, liften en ga zo maar door bezoeken en gebruiken. Een echte aanrader als je ook graag vanalles van de omgeving wilt zien. Ga je er in je vakantie bijvoorbeeld maar twee keer op uit, dan is deze kaart niet interessant voor je. Maar ben je ook van de dagelijkse uitstapjes dan betaald de Kärnten card zich (meer dan) volledig terug!

Wij hebben onderstaande activiteiten ondernomen:

  1. De Pyramidenkogel in Keutschach am See beklommen en met de 60 meter lange glijbaan weer naar beneden
  2. Een bezoek aan de apenberg Abenteuer Affenberg in Landskron gebracht
  3. Een show in de Adler Arena in Landskron bijgewoond
  4. De kaiserburghbahn genomen en de hele berg naar beneden gewandeld *slik* . To be continued…
  5. Het Bonsaimuseum bezocht
  6. Een rondvaart gemaakt over de Millstätter See
  7. Gewandeld door de Raggaschlucht Gorge in Flattach
  8. Mölltaler gletscher bezocht
  9. Rondgewandeld in Millstatt
  10. Rondgewandeld in Seeboden

Bovenstaande hebben we in 5 dagen gedaan 😉 , je snapt ongetwijfeld dat dat volle dagen waren haha. Op dag 6 zou het vooral veel gaan regenen. Omdat we de andere dagen juist heerlijk weer hebben gehad zijn we op ons gemak gaan pakken en weer naar huis gereden.

Meer weten over het Bad Kleinkirchheim Landal Park in Karintië Oostenrijk? Ga naar de website

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *