Reizen

Een bezoekje aan Paleis ’t Loo met de kinderen

Het lijkt voor mij een eeuwigheid geleden dat ik zelf Paleis ’t Loo bezocht. En de kinderen zijn er nog helemaal niet geweest. Een mooi moment dus om eens een bezoekje te brengen aan de prachtige tuinen en stallen van dit museum! Ik neem je mee in ons bezoek en kan je nu al verklappen dat we er volgend jaar weer een kijkje gaan nemen want ik wil ontzettend graag Paleis ’t Loo ook eens van binnen zien.

Inhoudsopgave

Paleis ’t Loo, wat is er allemaal te zien in dit museum?

Dit paleis voelt voor mij niet echt als een museum, maar geeft meer een indruk van het koninklijke leven. Een soort van stiekem-meekijken-met-de-royalty’s-gevoel krijg je ervan 😉 . Van oudsher (1684) was slot het Loo eigendom van stadhouder Willem III die later uitgeroepen werd tot Koning van Engeland, Schotland en Ierland. Paleis ’t Loo is daarna altijd door stadhouders, koningen en koninginnen bewoond tot aan 1975.

Koningin Wilhelmina heeft er nog jaren gewoond, tot aan haar dood, van 1948 tot 1962. En daarna is een deel van het paleis nog bewoond geweest door Prinses Margriet en Prof. mr. Pieter van Vollenhoven met hun vier zonen. Zij woonden van 1967 tot 1975 in de Oostvleugel. Ik vind het fascinerend dat dat eigenlijk nog maar zo kort geleden is. Sinds 1975 is het paleis niet meer bewoond en pas daarna (in 1984) is Paleis ’t Loo een museum geworden. Super leuk dus om een kijkje te nemen in de tuinen van dit kolossale paleis en de sfeer te proeven.

Ga je op tijd, dan kan je in de middag nog lekker naar dierentuin de Apenheul, ook leuk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *