Tuin

Tuintrends 2022: nieuwe tuintrends en oude verenigd voor het aankomende seizoen

Buiten als een verlengstuk zien van binnen. De tuintrends voor 2022 zijn niet anders wat het verlengstuk betreft dan we de afgelopen jaren al gezien hebben. Toch zijn er nieuwe tuintrends die we het komende jaar meer zullen gaan zien. We zetten de tuintrends 2022 even voor jullie op een rijtje. Zo kan jij je optimaal voorbereiden op het nieuwe voorjaar en het zomerseizoen!

Inhoudsopgave

Jij bent er waarschijnlijk nog helemaal niet mee bezig, maar de tuintrends voor 2022 hebben zich al weer aangemeld. En als interieur- en tuinliefhebber ga ik daar natuurlijk graag even op in. Helemaal omdat deze nieuwe tuintrends ook voor 2022 weer echt koren op mijn molen zijn. Ik hou van alles wat je momenteel ziet om je huis en je tuin heerlijk in te richten.

Los van het werken in de tuin moet er natuurlijk ook tijd en ruimte zijn om te genieten van het buiten zijn. Of je nu een grote tuin hebt, een stadstuin of alleen een balkon, met de tuintrends 2022 wordt het genieten. Dat kan niet anders!

Kleurgebruik: groen, beige, bruin en grijs. Ook in je tuinstoel?

Heel eerlijk? Ik lijk wel een trendsetter, hahaha. Afgelopen jaren hebben wij van alles in onze tuin aangepast en vernieuwd. Van een nieuwe tuinset tot losse tuinstoelen en van een nieuw terras met toffe overkapping tot een nieuwe eettafel en kuipstoelen. En ik lieg niet als ik je zeg dat we dit kleurenpalet helemaal doorgevoerd hebben in alles.

De basiskleuren groen, beige, bruin en grijs zijn dé kleurentrends voor 2022 als we het hebben over de tuintrends. Laten wij nu een zandkleurige tuinset hebben (beige), beige tuinstoelen die daarbij passen en ook nog onder een andere overkapping staan. En groene kuipstoelen bij onze grijze betonlook eettafel. Zo zie je maar dat we alle kleuren inmiddels al hebben toegepast.

nieuwe tuintrends voor 2022, kleuren bruin, groen, beige en grijs en bohemian touch

Bohemian touch in de tuin; ook een van de tuintrends voor 2022

Ook de bohemian touch zou ik zelf niet helemaal onder de nieuwe tuintrends scharen, omdat we ook afgelopen jaar al veel bohemian hebben terug gezien. Maar daar zijn we dus nog niet vanaf. Ook in 2022 mag er veel bohemian in de tuin terugkomen volgens de tuintrends. Leuk! Ik hou ervan. Ik hou van de romantische look van bohemian. Daarnaast combineert bohemian over het algemeen heel goed met andere stijlen. Dus heb je zelf bijvoorbeeld momenteel een industriële inrichting in je tuin of onder je overkapping? Met een paar kleine veranderingen geef je die industriële stoere look ook een bohemian touch.

Je kan hierbij denken aan felgekleurde vloerkleden bijvoorbeeld, maar ook macramé is heel erg bohemian. Zo hebben wij een macramé hangstoel onder de overkapping. Zit heerlijk overigens, maar eigenlijk heb ik hem gekocht voor de uitstraling die hij geeft. Erg hè. Wil je trouwens nog meer tips over bohemian in je tuin, dan kan je ook mijn blog over het organiseren van een tuinfeest lezen.

En nu ik nog even goed naar bovenstaande foto van onze overkapping kijk, zijn de bamboe stokken eigenlijk ook best wel bohemian, vind je niet?

Meer warmte, niet alleen in kleurgebruik maar ook in de producten

Nog een trend die eigenlijk weer terug is van weggeweest. Omdat we zo graag buiten willen vertoeven en de tuin en het buitenleven graag als een verlengstuk van binnen zien komen de vuurtafels weer helemaal terug. Die zagen we jaren geleden al natuurlijk om nog langer van buiten te kunnen genieten. Om die reden en vanwege de sfeer en warmte die we willen creëren zijn ook de vuurkorven en vuurtafels weer toegevoegd aan de tuintrends van 2022.

Onze buitenhaard moet nog gekozen worden, maar dat die er komt dat is zeker. Ik hou ervan. Lekker met vrienden borrelen op een zondagmiddag of de bbq aansteken en jezelf warmen aan het haardvuur als het wat afkoelt buiten. Of samen met mijn lief na het in de tuin werken nog even een afzakkertje nemen onder de overkapping.

Dikke tip: heb je geen openhaard of vuurkorf? Ga dan voor een Stoov warmtekussen om je op temperatuur te houden als het buiten afkoelt!

Veel lichtjes en lampionnen én toch duurzaam

Ook verlichting is onderdeel van het ‘binnen naar buiten brengen’. We zien veel strengen met (led) lampjes in de bomen, maar ook losse lampionnen op zonnecellen. Ook onder de overkapping vinden we sfeerverlichting, bijvoorbeeld in de vorm van een staande lamp zoals je ook binnen ziet. Allemaal om buiten ook super cosy te maken. En met sfeerverlichting gaat dat zeker lukken.

Voeg een beetje smart toe aan je huis en je kan ook op afstand (bijvoorbeeld als je binnen zit) toch buiten de lampjes aan doen. Zo ga je niet alleen mee in de tuintrends voor 2022, maar sowieso in de trend.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *