Boeken

Boeken bestellen via Studers? Een makkie!

Boeken nodig voor je volgende schooljaar? Tegenwoordig bestel je je boeken eenvoudig bij Studers! Hou in de gaten dat Studers specifiek voor MBO boeken en licenties is. Je koopt je boeken daar nieuw, óf tweedehands. Die keuze kan je zelf maken bij het selecteren van je boeken tijdens je bestelling.

Studers; voor het bestellen van MBO boeken

Het bestellen van de boeken is overigens wel echt goed geregeld. Na het inloggen en aanmaken van een account kan je je eigen studie en leerjaar kiezen zoals je hierboven ziet. Na het klikken op de knop ‘verder’ krijg je direct de volledige leermiddelenlijst te zien. Daarop staan alle boeken die je nodig hebt voor het komende leerjaar, en de eventuele licenties die je aan moet kopen voor de digitale lessen in dit schooljaar.

Het is een kwestie van aanvinken en je kan zo alles in je winkelmandje gooien. Betalen, en klaar ben je!

Waarom de boeken bij Studers bestellen?

Voor mij staat gemak op de eerste plaats moet ik zeggen. Daarnaast vind ik het belangrijk dat ik exact die boeken heb die worden aangeraden. Die leermiddelenlijst wordt namelijk door de leraren vastgesteld. Zo weet je zeker dat je de boeken besteld die je echt nodig hebt.

Voor vragen zijn ze daarnaast goed bereikbaar viel me op. Ik heb namelijk één klein nadeeltje gespot. De leermiddelenlijst kan nog veranderen. Ik heb de boeken direct besteld toen we daar een mail van kregen, vlak voor de zomervakantie begon. Achteraf blijkt dat er een bepaald boek dat als ‘niet verplicht’ stond aangemerkt helemaal van de lijst werd gehaald. Ik had dat boek al besteld met de gedachte… ‘niet verplicht, maar waarschijnlijk wel handig’.

Na een belletje met Studers bleek dat dat boek inderdaad door de leraar van de lijst gehaald is, maar dat we het ook gewoon nog zo terug mogen sturen. Fijn!Verder kan je ook nog andere schoolspullen bestellen bij Studers als je wilt. Denk daarbij aan de school agenda, schriften of een rekenmachine of iets dergelijks. Ik heb bij de boeken die Luc voor dit leerjaar nodig heeft uiteindelijk ook nog een taalkaart besteld. Deze heeft het formaat van een pasje en hier staan de meest lastige taalregels in het klein op uitgelegd. Heel handig voor mensen met dyslexie.

Licenties bestellen bij Studers

Niet alleen het bestellen van de boeken bij Studers gaat makkelijk, het bestellen van de licenties gaat nét zo fijn. Nadat je ze besteld en betaald hebt kan je ze direct activeren met één druk op de knop en kan je kind gebruik maken van de betreffende software. Via school worden ze natuurlijk begeleidt in het inlogprovces en de werking van deze software. Het aanschaffen van de boeken en de licenties voor het MBO is de eerste stap, en ik heb wel gemerkt dat het me heel wat waard is dat het bestellen zo makkelijk verloopt.

Uiteraard kan je bijvoorbeeld via het ISBN nummer bij Bol.com alle boeken vinden. Hoe bestellen jullie de boeken voor een vervolgopleiding tegenwoordig?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *