Tuin

Terras aanleggen; zelf doen of laten doen?

Ja hoor, ik heb weer eens iets bedacht voor in de tuin wat weer extra werk op gaat leveren. Mijn ideeën lopen ook altijd dwars door elkaar heen. Wie herkent zich daarin? Zijn we binnen nog volop bezig ben ik alweer ideeën aan het uitwerken voor een terras aanleggen in de hoek van onze tuin waar de trampoline heeft gestaan. En wat bestrating langs de vijver. Nu is de hamvraag, gaan we dat terras zelf aanleggen of laten we het doen?

plant buiten voor onder overkapping met bloemen in roze

Het terras langs de loods hebben we inmiddels aan laten leggen (onder de nieuwe overkapping bij de loungehoek). En ook het terras links van het kantoor. Daar staat nu onze industriële tuintafel. Deze terrassen zijn gelegd met een Schellevis tegel van 1.00 m x 1.00 m. Het mag duidelijk zijn dat we dat sowieso niet zelf kunnen. Een Schellevis tegel van een meter bij een meter is mega zwaar. Hoveniers leggen zo’n terras vaak met een vacuum zuignap. Soms met een bobcat en soms ook met een zuignap in de hand. Maar los daarvan is dit een te precies werkje dat wij niet zelf aan hebben gedurfd.

Misschien kan jij het wel. Maar twijfel je, dan zou ik het terras laten aanleggen in plaats van dat je zelf je rug erop breekt! Ook in het geval van kleinere tegels blijft het moeilijk om de ondergrond voor het terras helemaal egaal te krijgen denk ik.

Terras aanleggen prijs

Prijzen variëren uiteraard, maar ik kan je wel vertellen wat wij betaald hebben voor het aanleggen van het terras. In totaal ging het bij ons in eerste instantie om 54 m² terras aanleggen en de prijs daarvoor kwam neer op ruim € 7500,00. Het ging dan om het aanleggen van het terras, maar uiteraard ook om het in orde maken van de ondergrond. Het storten van geel zand, het volledig glad maken en de Schellevis zaten daarbij inbegrepen. Daarnaast zit bij het terras onder onze overkapping ook nog een trappetje aan weerszijden.

Op een later moment hebben we nog een extra stuk terras met Schellevis laten leggen en nu is het dus de beurt aan de sierbestrating. We moeten alleen nog een keuze maken tussen sierbestrating in de vorm van stenen en klinkers of eventueel keramische tegels. Ik vind die laatst in een houtlook variant ook altijd erg mooi, maar ben er nog niet helemaal uit. Voer voor een volgend blog 😉 .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *