Fashion

Shoppen voor een nieuwe zomergarderobe voor jouw kind(eren)? Hier moet je aan denken!

De zomer hangt weer in de lucht. Hoewel het weer dit tot op heden nog niet echt doet vermoeden. Eén ding is zeker: in Nederland kan het zo omslaan. Je wilt dus niet te lang wachten met het shoppen voor zomerkleding voor jouw kinderen. Stiekem is het ook nog eens heel leuk. Ieder seizoen weer brengen jouw favoriete kindermerken weer geheel nieuwe kindermerkkleding op de markt. En iedere moeder weet: shoppen voor je kinderen is nóg leuker dan voor jezelf.

Zijn jouw kinderen het afgelopen jaar ook weer enorm hard gegroeid en passen ze bijna niets meer van de kleding van vorig jaar? Dan wordt het hoog tijd om te gaan shoppen. Maar waar moet je aan denken als je gaat shoppen voor een geheel nieuwe zomergarderobe voor jouw kind(eren)? We zetten het op een rijtje.

kinder zomerkleding shoppen
Stockfoto van kindje in zomerkleding door Sunny studio

Kinder zomerkleding, tips voor het samenstellen van de leukste garderobe

Het is niet altijd even makkelijk, maar toch wel belangrijk om nog de leukste items van kinderkleding te kunnen scoren. Met deze tips gaat het zeker lukken!

Passen, passen en nog eens passen

Toegegeven, dit is waarschijnlijk niet de leukste bezigheid voor jouw kind, het passen van de kinder zomerkleding. Waarschijnlijk levert het dan ook (heel) veel chagrijnige blikken op. Toch is het wel nodig om te bepalen welke maat je kind dit jaar nodig zal hebben. Je hebt vast nog wel kinderkleding van de vorige zomer bewaard. Begin daarom met het passen van enkele items uit die garderobe. Welke maten passen ze nog? Welke zijn krap aan? En welke kunnen écht niet meer? Op basis van die informatie kun je goed bepalen welke maat je nodig hebt voor het komende seizoen.

Heb je geen zin in gemopper van de kinderen? Dan is er nog een goede methode om in te schatten welke maat je nodig hebt. Wanneer je kind een gemiddelde bouw heeft kan je namelijk de lengtemaat gebruiken bij het inschatten van de juiste kledingmaat. Weet je niet precies hoe lang je kind eind van de zomer zal zijn en wil je niet alsnog te kleine kleren kopen? Trek dan de groeicurve van het consultatiebureau door naar de leeftijd die je kind hoogzomer zal hebben. Wanneer je kind altijd zijn of haar eigen lijn volgt, geeft dit een goede indicatie van welke maat je het komende seizoen nodig zal hebben. Dat scheelt weer gemopper en je hebt binnen notime de garderobe gevuld met de leukste kinder zomerkleding! Bovendien is het ook nog eens een handige methode voor het inschatten van leuke babykleding maten.

Lees meer: zo warm moet je je baby aankleden

Kijk samen met je kind online naar de kinder zomerkleding

Mede door de coronacrisis is het momenteel niet gemakkelijk om kleding in fysieke winkels te kopen. Veel gebeurt dan ook online. Dat hoeft niet erg te zijn, maar het is wel belangrijk om je kind vanaf een zekere leeftijd te betrekken bij het maken van keuzes. Dat scheelt weer strijd in de ochtend. Hoe oud je kind hiervoor moet zijn is geheel afhankelijk van zijn of haar karakter. Het ene kind wil met drie jaar al niet meer alle kleding aan die jij zorgvuldig voor hem of haar hebt gekozen (been there, done that). En het andere kind vindt het met tien jaar nog best als je zijn of haar kinder kleding voor zomer of winter shopt.

Weet jij zeker dat je kind niet de makkelijkste is als het om kleding gaat? Laat je dan niet leiden door je eigen mening, maar kijk samen met je kind online. Zo krijg je niet alleen inzicht in zijn of haar kledingstijl, maar weet je ook zeker dat de kleding gewoon gedragen gaat worden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *