Culinair

Gekarameliseerde wortel; lekker, gezond en simpel

Een heerlijk gerecht als sidedish bij een lekker stuk vlees is gekarameliseerde wortel. Het klinkt een stuk lastiger dan het daadwerkelijk is om klaar te maken. Hieronder vind je hoe -in een handomdraai- je deze lekkere worteltjes op tafel kan zetten.

Inhoudsopgave

Gekarameliseerde wortel als hoofdgroente of als sidedish

Je kan er zoals gezegd voor kiezen om de worteltjes te gebruiken als sidedish, samen met bijvoorbeeld rode ui, maar je kan ze ook gewoon als hoofdgroente serveren bij je eten. Onze kinderen zijn er dol op in ieder geval en als je ze serveert zoals ik hier gedaan heb is het ook nog eens leuk om ze te presenteren als je eters krijgt.

gekarameliseerde wortel met peterselie

Gekarameliseerde worteltjes uit de oven

Je kan ook gekarameliseerde wortel in de oven maken als je wilt. Het nadeel ervan vind ik dat ze wat droger zijn dan de worteltjes die via bovenstaande bereidingswijze gemaakt zijn.

Serveer lekker met

Je kan de gekarameliseerde wortel heerlijk combineren met rijst, aardappelpartjes of bijvoorbeeld knolselderijpuree. En als vlees past een lekkere beenham of hachee bijvoorbeeld heel goed, maar heel veel van mijn slowcooker recepten met vlees passen uitstekend.

Heb jij al eens worteltjes op deze manier gegeten?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *