Culinair

Thuis wijn proeven; een beetje minder drinken, maar meer genieten van smaak

Ben jij van het type Dry January? Mooi! Want het is inmiddels februari dus je kan weer gewoon meedoen đŸ˜‰ . Ben jij niet van het type Dry January? Ook mooi, want dan is dit sowieso iets voor jou! Als je wijn lust tenminste. Ik ben namelijk in mijn nopjes met ons nieuwe wijnabonnement van Vinobox waarmee ik de lekkerste wijn thuis kan proeven en op mijn gemak een oordeel kan vellen over deze wijnen. Zo ben ik niet meer ‘gebonden’ aan de standaard wijnen uit de supermarkt maar kan ik nieuwe wijnen uitproberen. Ik vertel je er wat meer over.

thuis wijn proeven

Bijhouden hoe de wijnen smaken; wat proef je en wil je deze nog vaker drinken?

Doordat de wijnbox automatisch maandelijks geleverd wordt krijgen we dus iedere keer weer nieuwe wijnen om te proberen. Het leuke is dat er bij de wijnbox ook kaartjes zitten met extra uitleg over die wijn. Waar komt de wijn vandaan, welke druif wordt er gebruikt, en wat is de achtergrond van de wijnmakerij. Daarnaast kan je op het kaartje je eigen notities nog kwijt.

Tip: bewaar de kaartjes en schrijf ook echt die notities. Geef daarnaast de wijn bijvoorbeeld een aantal sterren. Stop de kaartjes in een map en als je eens extra wijn wilt bestellen heb je na verloop van tijd meer dan voldoende keus. Bestellen kan dan heel simpel. Door de QR code op het kaartje te scannen kom je direct in de webshop bij de juiste wijn terecht en kan je als je wilt een doos bestellen.

Je kan trouwens de wijn ook beoordelen in je account op de website waardoor je nieuwe wijnbox nĂ³g beter aan gaat sluiten bij jouw smaak. Het is dus echt een wijnabonnement op maat.

Meer weten? Check de website van Vinobox.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *