Culinair

Food Huggers: restjes bewaren zorgt voor een kleurrijke koelkast

Weggooien, daar zijn we hier in huis geen groot voorstander van. Heb ik eigenlijk altijd al van huis uit meegekregen. Dat krijg je met ouders, die de oorlog nog hebben meegemaakt. Bij hen ging dat trouwens wel heel ver. Vla mét griezelige klontjes kon nog prima gegeten worden. Zelf gooi ik heus wel eens wat weg. Maar ik probeer het zoveel mogelijk te voorkomen, ik hou van zo duurzaam mogelijk bezig zijn. Restjes, die bewaar ik. I love my leftovers! Vaak smaken ze de volgende dag nog beter ook. Bij spaghetti bijvoorbeeld. Vind jij weggooien ook ‘zonde’? Of neem je het niet zo nauw? Hoe dan ook: bewaren wordt nu haast leuk. In ieder geval doe je het met kleur. Als je de Food Huggers gebruikt, tenminste.

Lees ook: 13 Tips om te besparen op je boodschappen

Update: november 2020

Bewaar maar met de Food Huggers!

Bewaren? Ja graag. Maar dan wel met het juiste materiaal zoals de Food Huggers bijvoorbeeld. Wèg met dat akelige zilverpapier of dat irritante plastic op zo’n lelijke keukenrol wat ALTIJD aan elkaar blijft plakken. Grrrr. Ik gruwel er iedere keer van als ik dat spul tevoorschijn moet halen. En nee, bij mij hangt dit apparaat niet in het zicht want ik vind ze spuuglelijk. Maar goed, opgegroeid in een gezin waarvan beide ouders de 2e wereldoorlog hebben meegemaakt is weggooien geen optie. Qua eten bewaar ik bijna alles. Maar bij het eten maken blijft er natuurlijk regelmatig iets over wat niet opgemaakt wordt. Een halve paprika of ui, of bijvoorbeeld een halve appel omdat dochterlief een hele appel teveel vindt.

Voorheen kwam ik weer aanzetten met mijn stukje folie. Want ik probeer mijn kids natuurlijk ook mee te geven dat weggooien echt niet nodig is. Maar nu ga ik die boodschap dus met wat extra ‘kleur’ overbrengen. Niet alleen handig, die Food Huggers, maar ook nog eens heel kleurrijk.

Food Huggers, i love it!

Geef mij dan maar de oplossing die Michelle & Adrienne bedacht hebben. Gemak dient de mens en daar hebben zij over nagedacht bij het ontwerpen van de Food Huggers. En buiten dat ze héél fijn werken zien ze er ook nog eens fantastisch uit! Kan je je indenken hoe gezellig je koelkast eruit ziet met wat leftovers die voorzien zijn van zo’n mooie siliconen dekseltje? Ik wel!

Lees ook: Restjes eten? Graag, als onze pubers dat toestaan!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *