Culinair

Fudge maken; 7 heerlijke fudges die snel klaar zijn

Fudge maken doe je nadat je dit blog hebt gelezen voortaan gewoon zelf. Het is echt zo simpel om te maken dat je hier geen expert voor hoeft te zijn en ook niet veel tijd in hoeft te steken. Je kan zelfs de ingrediënten standaard in huis hebben om ervoor te zorgen dat je bij onverwachts bezoek toch iets bijzonders op tafel kan zetten. Het maken van de fudge zelf duurt maar 15 minuten, dus dat stelt niets voor. Daarna moet het nog wel 1,5-2 uur in de koelkast staan, dus hou dat nog even in je achterhoofd.

Inhoudsopgave

Hoe maak je de fudge?

Allereerst begin ik even met de standaard wijze waarop je de fudge kan maken. Hieronder geef ik je dan nog een aantal variaties van hele lekkere fudges die je als eerst kan uitproberen in de keuken. Als je er eenmaal een paar hebt gemaakt kan je zelf ook heel makkelijk gaan experimenteren, want je kan er alle kanten mee op!

Basis ingrediënten:

  • 400 gram chocolade
  • 30-40 gram (room) boter
  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • toppings voor je fudge (niet persé nodig, wel leuk)

Fudge maken in een pannetje

Voor diegene die geen slowcooker hebben heb ik hier ook de bereidingswijze voor het maken van de fudge in de pan toegevoegd.

Maak brokjes van de chocolade en doe die in een pannetje op een zacht vuur samen met de gecondenseerde melk en de boter. Laat dit geheel op een zacht vuurtje smelten en blijf voortdurend roeren om het niet aan te laten branden. Als alles door elkaar geroerd en gesmolten is dan kan je de fudge uit het pannetje in een vorm gieten om hem vervolgens in de koelkast af te laten koelen en te laten ‘stollen’. Zo heb je in no-time je fudge gemaakt.

Tip 1: gebruik bakpapier in de vorm zodat je na het maken de fudge makkelijk uit de vorm kan halen als hij klaar is.

Tip 2: Gebruik je toppings? Dan doe je die er direct na het smelten en het in de vorm gieten bovenop zodat de topping nog een beetje blijft plakken aan je fudge.

Fudge maken in de slowcooker

Ik gebruik zelf graag de slowcooker om fudge te maken, gewoon omdat ik die dan iets minder in de gaten hoef te houden. Toch is het ook hier slim om wel in de buurt te blijven. Zet de slowcooker op high en binnen 10 minuten is alles gesmolten en klaar voor gebruik. Tussendoor ook een beetje roeren.

Lekkere fudges; 7 heerlijke recepten

Met onderstaande fudges kan je jezelf en je gezin heerlijk verwennen! Super easy om te maken dus, dat heb je hierboven al gelezen.

Tip 3: Maak deze lekkernij ook eens om als cadeautje weg te geven. Stop de brokjes in een leuk zakje, lintje erom en klaar ben je! Als ze horen dat je die fudge zelf gemaakt hebt zullen ze er helemaal happy mee zijn!

zelf fudge maken

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *