Culinair

Infused water is hip en kerngezond – en zo maak je gezond ook lekker

Infused water, dat is toch water met een smaakje? Met andere woorden: gewoon limonade? Nou, niet helemaal dus. Sinds een aantal jaren is infused water helemaal hot. Je kent het ongetwijfeld wel. En eerlijk is eerlijk, hier gaat er geen verjaardag meer voorbij zonder dat er een karaf met infused water op tafel staat. De speciale flesjes waar je je watertje mét wat extra’s in maakt zijn overal te koop. Maar je kan het natuurlijk ook gewoon in een glas klaarmaken, of luiever nog in een karaf zodat het lekker lang kan trekken.

infused water voor onderweg

Infused water voor onderweg, een lekker en gezond alternatief voor coffee to go 😉

De coffee to go is inmiddels overal een begrip. Maar wil je beter voor jezelf zorgen dan is het veel slimmer om een infused water to go mee te nemen voor onderweg. Zo weet je zeker dat je voldoende vocht binnenkrijgt gedurende de dag. En zeg nu zelf, die koffi in een thermoskannetje is na 2 uurtjes ook niet echt lekker meer toch? Dat kunnen we van infused water niet zeggen.

En zo kwam ik op een leuk idee. Mijn vaste klanten eens geen fles wijn aanbieden met de kerst, maar drinkflessen bedrukken om weg te geven, met een tof boekje erbij met infused water recepten.

Ik denk er nog over of dat ik zelf een boekje ga ontwerpen of dat we gewoon een bestaand ‘infused water’ boekje erbij doen. Maar zelf ontwerpen is natuurlijk wel leuker. Zo kunnen mijn klanten iedere dag aan me denken als ze onderweg zijn en genieten van de lekkerste watertjes 😉 .

5 lekkere infused water recepten

Wil jij graag een lekker watertje maken? Probeer dan onderstaande uitprobeersels van mij, succes gegarandeerd.

  1. Een karaf water met citroen, munt en limoen
  2. Water met appelstukjes en een kaneelstokje
  3. Aardbei, citroen en basilicum toevoegen aan ruim water
  4. Komkommer, sinaasappel en munt
  5. Citroen en framboos gemengd met water

Je kan ook voor een heel andere variant kiezen, bijvoorbeeld in de trant van kokos en ananas ofzo, maar persoonlijk vind ik dat niet friis genoeg. Welke variant infused water heeft jouw voorkeur?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *