Fashion

Waar moeten goede kinderschoenen aan voldoen?

Ga je voor de eerste keer kinderschoenen kopen en vraag jij je af wat nu goede kinderschoenen zijn? Dan ben je bij dit blog aan het juiste adres. Hier lees je alles over de eerste kinderschoenen van je kindje. Waar je op moet letten bij de aanschaf van goede kinderschoenen en waarom dat nu zo belangrijk is. Zo weet je zeker dat je – als je binnenkort gaat shoppen voor kèkke schoentjes voor jouw kleintje- je ook schoenen uitkiest die goed zijn voor de voeten van jouw kindje. Niet geheel onbelangrijk toch?

Anne Pauw heeft als kinderfysiotherapeut verstand van het kinderlicham en weet dan ook waar goede kinderschoenen aan moeten voldoen.

Kinderschoen moet sluitend om de voet zitten

Het is belangrijk dat je de schoen goed kan aansnoeren en dat deze goed en stevig om het voetje van je kind zit. Als de schoen te los zit, dan slof je als het ware in je schoen (ga jezelf maar na) en dat is voor een kindje dat net leert lopen echt heel vervelend.

Verder is het van belang dat ook de achterkant van de schoen goed om de hak van de voet van jouw kindje sluit. Hiermee voorkom je dat je kindje met zijn of haar voet gaat schuiven in de schoen. Bij een goede kinderschoen zal dit niet het geval zijn en geeft de schoen een goede ondersteuning.

Flexibiliteit van de zool

Zo mogelijk nog belangrijker dan het feit dat de kinderschoen goed om de voet moet sluiten is de flexibiliteit van de zool van goede kinderschoenen. Omdat een kindervoetje nog niet zo sterk is, is die flexibiliteit zo belangrijk. Het afwikkelen moet namelijk goed kunnen gebeuren. Goede kinderschoenen hebben dus een zool die zo flexibel is dat je met één hand deze schoen dubbel kan vouwen. Door de flexibele zool voelt het voor het kindje ‘bijna’ alsof ze geen schoen aanhebben. Hun voetjes zijn sterk genoeg om goede stapjes te kunnen zetten in een kinderschoen met flexibele zool en de beweging van de voetjes wordt hierdoor gestimuleert.

Kies je toch voor een stugge zool dan is de kans groot dat je kindje bijvoorbeeld sneller struikelt.

Andere zaken die belangrijk zijn voor de eerste kinderschoenen

  • Gemaakt van kwalitatieve materialen en goed leer
  • Platte veters zorgen ervoor dat de kinderschoen goed aangesnoerd kan worden zonder dat het voetje afgekneld wordt
  • Een gefoamde tong draagt bij aan het comfort van de schoen
  • Het is prettig als de tong van de kinderschoen ver naar voren kan zodat er veel ruimte is om de schoen makkelijk aan te trekken
  • Als de zool en de bovenkant van de schoen op elkaar gestikt zijn in plaats van gelijmd is dat een pré
  • Stevige doch comfortabele hiel
  • Een zacht voetbed dat ondersteuning geeft bij de voetboog

Hier kan je op letten bij de aanschaf van de eerste kinderschoentjes van jouw kleintje

Gaat je kindje echt voor het eerst lopen en zoek je goede kinderschoentjes voor die kleine die waarschijnlijk ook nog wel zo nu en dan kruipt? Dan is het slim om naar kinderschoenen te kijken die naast alle goede eigenschappen die belangrijk zijn ook een handige ‘gadget’ hebben. Namelijk de rubberen top laag die ter plaatse van de tenen op de schoen zit. Besluit jouw kleintje toch nog regelmatig te kruipen dan helpt deze rubberen laag je schoen te beschermen. Kale neuzen blijven hierdoor langer afwezig en de kinderschoen blijft er langdurig mooi uitzien.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *