Fashion

Je tshirt tie dyen? Dat doe je zo!

‘Maaaam, mag ik tie dyen?’ Uhhh, nou ja, moet dat? Het is dé trend van dit moment. Zelf een tshirt maken met tie die techniek. Ik herken het nog van vroeger hoor, zelf vond ik het ook fantastisch. Tegenwoordig zijn de technieken om te tie dyen toch wat anders en als ik Lotte vraag hoe ze dat wil doen roept ze: ‘O, ik zoek tshirt tie die wel even op, op Youtube’. Is goed wijffie, doe jij dat maar 😉 . Weet je eigenlijk wel hoe je het schrijft? Nou ik kan je zeggen… het maakt geen drol uit, of je nu de echte tie dye term gebruikt of tie die… je wordt overspoeld met informatie!

Inhoudsopgave

Laat jij je dochter een tshirt tie die -en of liever niet?

Afijn, allereerst hield ik dus de boot af. Gatver, al die zooi die ermee gemaakt wordt, daar had ik helemaal geen zin in. Dat komt ook omdat ik het vroeger thuis in bad deed, dat tie dyen. En daar was mijn moeder ook niet zo blij mee geloof ik. Maar de huidige technieken kan je prima op een vuilniszak in de tuin uitvoeren! En met dit prachtige weer de afgelopen weken was er geen houden aan de tie die uitdaging om zelf een tshirt te maken. Het moest en zou gebeuren.

En achteraf moet ik je ook zeggen… het is echt super leuk om te zien hoe ze zo zelfstandig hun eigen tshirt en sokken verven met de tie die techniek. Dus… als je er open voor staat dan zou ik het vooral toestaan. Ze groeien qua zelfvertrouwen, zijn super trots als hun tshirt klaar is én kunnen het tie die verven eigenlijk helemaal zelf. Lotte is 10 jaar en heeft mijn hulp eigenlijk niet nodig gehad bij het pimpen van haar kleding.

Zo verf (tie die) je je eigen tshirt met swirl techniek

Wat heb je nodig om te tie die -en?

 • Een aantal lege frisdrankflessen
 • Acrylverf bijvoorbeeld van de Action (die grote tubes) of hier te vinden bij Bol.com
 • Water
 • Een schoon wit tshirt (Lotte heeft ze zelf hier gehaald)
 • Een vuilniszak
 • Elastiekjes
 • Een vork

Zo kan je zelf je tshirt verven

Allereerst start je met het maken van de verschillende kleuren die je gaat gebruiken om het tshirt te verven. Lotte had in dit geval aardig wat verschillende kleuren gebruikt (geel, groen, roze, rood, blauw en groen) voor een soort regenboog effect bij de swirl techniek.

 • Pak een lege petfles en maak met de schaar een gaatje in de dop
 • Doe een laagje water in de fles en doe er vervolgens één kleur verf bij (wil je donkere intensieve tie die kleuren op je tshirt dan gebruik je in verhouding minder water, voor lichtere kleuren gebruik je meer water)
 • Vul zo alle flessen met een eigen kleur verf (of maak een mengsel), iedere fles gebruik je apart
 • Leg een vuilniszak buiten op het gras
 • Maak je witte tshirt nat onder de kraan en wring een klein beetje uit
 • Plaats je witte tshirt op de vuilniszak

Je kan overigens complete tie dye pakketten kopen, maar zoals je ziet is dat echt niet nodig. Koop gewoon lekker wat goedkope acrylverf en je zit al gebakken. Handschoentjes en dergelijk zijn helemaal niet nodig.

Let op: zorg ervoor dat je het tshirt of andere tie die artikelen wel eerst apart wast om te controleren of de verf niet meer afgeeft, voordat je het samen met andere kleding in de wasmachine stopt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *