Seksleven

Als single mom daten is een groot voordeel; de foute mannen pik je er zo uit!

‘Echt! Ik heb zoveel respect dat je deze stap zet. Weet je, voor moeders is het gewoon zoveel moeilijker een nieuwe vent te vinden. Je zadelt ze wel gelijk op met het kind van een ander. De meesten rennen daar natuurlijk het liefst voor weg,’ kreeg ik te horen toen dochterlief en ik bij mijn ouders introkken. Ik was net weer single, nog helemaal niet bezig met andere mannen, laat staan dat ik behoefte had aan date tips. Een opsteker was dit zeker niet…

Inhoudsopgave

Date tips single Moms; je bent scherper dan ooit

Door de jaren heen merkte ik dat deze persoon enorm veel onzin had verkondigd met haar date tips. Moeder zijn bleek juist een zegen op de datingmarkt: ik was scherper dan ooit. Foute mannen pikte ik er nu zonder twijfel uit. Uiteindelijk moet de man waaraan je je dochter gaat blootstellen wel betrouwbaar zijn. Ik wimpelde betaalde tickets naar Londen af, maar ook zogenaamd romantische strandwandelingen met onbekenden. Hoe kun je immers van je dochter verlangen dat ze zichzelf respecteert, als je zelf op het eerste, beste voorstel ingaat? Mannen zijn echt niet leuker wanneer ze pochen met hun bezittingen. Liever een leuke kerel met goede persoonlijkheid!

date tips single moms

Een grote leerschool

Overigens kreeg mijn dochter in de praktijk natuurlijk niets mee van mijn gedrag, omdat ik die enkele date niet met haar besprak. En toch gaf het me voor mijn eigen gevoel een bepaalde rust. Ik heb dan ook niets gedaan waarvan ik later spijt kreeg of waarmee ik haar had kunnen beschamen. Terugkijkend was het een grote leerschool, vooral op gebied van mensenkennis. Goede date tips zijn dus helemaal niet zo onhandig 😉 . Vandaag geef ik date tips om jou een voorsprong te geven op de datemarkt die ik destijds niet had. Enne… Veel plezier als je eraan toe bent!

Lees ook: als alleenstaande mama daten op Tinder!

7 Date tips voor mama

Leer iemand eerst rustig op afstand kennen.

Als moeder heb je niet de tijd om regelmatig te gaan daten met een relatief onbekende, dus start eerst een chat/app-contact met hem. Vragen om expliciete foto’s, uitnodigingen in iemands eigen huis, afspraken die hij niet nakomt en Facebook-profielen vol vrouwen zijn allemaal overduidelijke tekenen aan de wand dat je hem beter kunt afkappen. En er is niets met een beetje research vind ik. Zeker als je tijd schaars is, mag je best wat eisen stellen.

Wanneer iemand je benauwt, zit het meestal niet goed.

Date tip 2 is een heel belangrijke! Hoe irritant is het wanneer je het gevoel hebt verantwoording te moeten afleggen over waar je bent en wat je doet? Zodra iemand daar al mee begint wanneer je niet eens echt samen bent, kun je er maar beter direct mee stoppen. Je onderbuikgevoel staat extra aan als moeder en daar kan je nu mooi gebruik van maken! Zegt ‘iets’ je dat het niet klopt? Liever voorkomen dan genezen, denk ik zelf.

Overladen met cadeaus is onnodig

Althans, dit zal misschien heel persoonlijk zijn, maar ik leer iemand liever écht kennen. Cadeaus zeggen niets. Je kunt me meeslepen naar de Eiffeltoren, dure tassen geven of verrassen met een dik horloge, maar daar koop je niets voor op de lange termijn. Je wilt uiteindelijk toch gewoon een date met een leuke man? Die heeft echt geen exorbitante cadeaus nodig om je te overtuigen van zijn sprankelende persoonlijkheid.

Betaal een deel van jullie eerste date

Waarom? Eigenlijk is de reden heel simpel. Je laat hem zien dat je in staat bent je eigen boontjes te doppen, de date blijft in evenwicht (sommige mannen vinden dat ze verwachtingen mogen hebben na het betalen van een date – hoe achttiende-eeuws dat ook is) én het heeft een verrassingseffect. Zeker omdat het gros van de vrouwen nog altijd niet of nauwelijks betaalt tijdens dates (als ik vrijgezelle vrienden mag geloven althans, pin me er niet op vast!)

Hou je aan de negentig dagen regel

Helaas werkt het evolutionair gezien zo dat mannen azen op hun prooi en in principe klaar zijn zodra ze hem hebben. Bij vrouwen andersom. Zodra je de eerste liefdesnacht uitstelt, zullen mannen je niet alleen meer begeren, maar ook meer respecteren. Overigens ken ik ook voorbeelden waarbij een wilde nacht uitmondde in een goede relatie, maar dit is niet de regel.

Verwacht niet dat dit dé date van je leven is

Misschien leer je vandaag een nieuwe vriend kennen voor de rest van je leven. Een eventuele klik hoeft er niet te zijn, maar je neemt deze ervaring wel mee. Neem deze date tip ter harte en probeer daarom niet te zenuwachtig te zijn: je bent een leuk mens en ‘de ware’ wil die echt wel leren kennen.

Als dit hem of haar niet is, dan een volgende keer beter. Te hoge verwachtingen maakt het eng, terwijl het toch juist de bedoeling is dat je nu een leuk moment gaat beleven? En in de ergste gevallen kan je altijd nog een vriendin appen met het verzoek je nú te komen redden 😉

Betrek je kind niet bij je dates

Een open deur waarschijnlijk, maar zoals gezegd: voor mannen geldt dat niet altijd. ‘Zullen we lekker iets met zijn drietjes gaan doen?’ stelden sommigen voor. Ik vond dat altijd wel verhelderend: scheelde verloren energie in het datingproces met iemand die zijn eigen belang boven dat van mijn dochter stelde. Kortom, na zo’n opmerking haakte ik direct af.

Pas als je zeker van je zaak bent komt je kind in beeld!

Heb jij nog aanvullende date tips voor mede moms die ook graag weer eens verder kijken? Schroom niet om ze te delen. Heb je hilarische date verhalen? Dan ben je verplicht om ze te delen met je mede-moeders, wij willen allemaal graag even mee grinniken 😉

Gebruikte afbeelding via Shutterstock

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *