Tuin

Een moestuin aanleggen met je kinderen? Ik zeg… doen!

Ik vind het heerlijk om met eigen groenten en fruit te koken. Daarnaast vind ik het ook belangrijk dat onze kinderen zien en voelen hoe dat nu werkt. Dus ook dit jaar gaan we weer een moestuin aanleggen met de kinderen. Ik doe dat alleen waarschijnlijk wat anders dan de meeste andere mensen ­čśë .

moestuin aanleggen

Het was een van de beste acties van de AH uit het verleden. Een blik vol motivatiemiddelen voor hen die een moestuin willen aanleggen met de kinderen. Sparen voor zaadjes. Je begint heel klein, met de zaadjes in een plastic tree en een klein beetje potgrond erbij, om vervolgens als de plantjes beginnen te groeien ze over te potten. Superleuk om te doen met je kinderen en ook nog eens heel leerzaam!

Van komkommer tot tijm en van venkel tot sperziebonen, er zit vanalles tussen om een mooie moestuin mee aan te leggen en je kinderen volop eigen kweeksels te kunnen laten maken en proeven. Ik zeg… doen! Laat dus vooral je kinderen helpen, want er is niets lekkerder om met je handen in de aarde te zitten.

Tip: betrek je kinderen actief bij de moestuin aanleggen. Het scheelt je niet alleen tijd, ook bij het onderhouden ervan maar ze leren ook verantwoordelijkheid nemen en ‘last but not least’… zeker te weten dat ze je eten lekkerder gaan vinden. Ze hebben het immers zelf ‘gemaakt’!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *