Tuin

Waarom bijvoeren van vogels in de zomer?

Ik ben een echte dierenvriend. Manlief heeft het wellicht iets minder dan ik, maar ook hij kan dieren wel waarderen. Helemaal als het over vogeltjes gaat, daar heeft hij een zwak voor. We hebben nu beduidend meer vogels in de tuin dan in ons vorige huis en doen ons best om alle tuinvogels te herkennen. Vorige week nog zat er een grote bonte specht in de voortuin. Leuk joh, een prachtig beestje. Ook in ons vorige huis hielden we ons al bezig met bijvoeren van de vogels. Niets zo leuk als al die beestjes te zien rondvliegen en eten, maar daarnaast is het nog hard nodig ook, bijvoeren van de tuinvogels, en niet alleen in de winter!

Vogels bijvoeren zomer

Het vogelvoer dat we nu hebben voor de tuinvogels heb ik uitgekozen op een reeks tuinvogels die we inmiddels al in de tuin gezien hebben, zoals verschillende soorten meesjes en roodborstjes.

Nu hoeven we alleen nog onze vogelhuisjes weer op te hangen en misschien een leuk badderplateau in de vijver te maken en de tuin is wederom compleet geschikt om alle tuinvogels een plekje te bieden.

Bijvoeren van andere tuindieren

Als onze tuin straks vogelklaar is gaan we nog eens kijken wat we verder voor de natuur kunnen betekenen. We hebben ook al een insectenhotel hangen maar ik zag bij Vivara bijvoorbeeld ook speciale huisjes en speciaal voer voor eekhoorntjes (hoe leuk zou dat zijn), vleermuiskasten en egelhuisjes. Super leuk om ook daar wat mee te doen richting de herfst.

Wist jij dat het bijvoeren van vogels in je tuin in de zomer ook belangrijk is? En wat hebben jullie zoal in de tuin voor de tuindieren?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *