Tuin

Wanneer planten planten? Hier moet je op letten bij het planten en verplanten

Rare zin eigenlijk, wanneer moet je planten planten. Maar wel een belangrijke weet ik inmiddels 😉 . Wij hebben de afgelopen maanden keihard gewerkt om onze bestaande tuin te veranderen. En aangezien het nogal een oppervlak is was het veel werk. Zoals ik in mijn vorige blog al omschreef is het ook heel belangrijk om een plan van aanpak te maken en volgens een tuinontwerp aan de slag te gaan, dat maakt het een stuk overzichtelijker. Tja, wij zijn door schade en schande wijzer geworden.

En als je dan al het grove werk gehad hebt, dan is het tijd om nieuwe planten in de aarde te zetten. Maar wanneer (in welk seizoen) doe je dat nu precies en waarom eigenlijk? Ik ga je daar wat meer informatie over geven omdat ik denk dat veel mensen hier nog een beetje de mist in gaan.

welk seizoen is het beste om nieuwe planten te planten en te verplanten

Nieuwe planten in de bloembakken, deze planten heb ik gekozen

Om te beginnen wilde ik in mijn bloembakken een beetje kleur, maar niet te gek. Daarnaast vind ik het fijn om vaste planten te hebben, zodat ik niet ieder jaar opnieuw hoef aan te planten én wil ik graag ook een beetje groenblijvend materiaal voor de winter. Dat is deels gelukt 😉 .

We zijn uiteindelijk uitgekomen op drie kleine pluimhortensias op stam voor het huis (halen ook een beetje inkijk weg als ze wat groter worden) en verder wat grassen met oranje bloempjes (Crocosmia) en Lavendel. Ik ben gek op Lavendel! De Lavendel is overigens aan de voorzijde van het huis een wat lager blijvende soort, hij wordt 30 centimeter hoog ongeveer. Daarmee heb ik een soort opbouw in hoogte in die plantenbak.

Aan de zijkant van het huis staat inmiddels ook Lavendel (een hogere soort) en Engels gras waar een leuk roze bloempje in komt. De Lavendel en het Engels gras komen bij Plantbezorgd vandaan. Na het goede advies wat ik daar heb gekregen kon een bestelling niet uitblijven natuurlijk. Ik heb twee weken geleden alle planten geplant en voorzien van een beetje mest en water natuurlijk. Verder worden de plantenbakken ook automatisch met een druppelslang van water voorzien dus heb ik er niet veel omkijken meer naar.

Grappig is het wel om te zien dat in die twee weken tijd de planten ook al echt gegroeid zijn. Er zitten zelfs Lavendel plantjes tussen die nog knoppen hebben gekregen! Dan wordt het nu tijd voor mij om nog het nodige snoeiwerk te gaan verrichten en de tuin winterklaar te maken.

Ga je de komende weken met dit lekkere weer ook nog aan de slag? Kijk dan even op Plantbezorgd.nl voor al je tuinplanten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *